Nyári tábor Egerben

2020. okt 16.

Nyári tábor Egerben

Augusztusban tartottuk meg a tábort. Fontos volt számunkra, hogy mindenki jól érezze magát. A tábort megelőzték az előkészületek is. Ezt láthatod ezen a képen. A megérkezés izgalmát. Hogyan fogjuk átbeszélni Rékával és az Eger Pajta tulajdonosával a bérleti lehetőséget, az étkezést, és a kirándulást is. Hiszen ezek mind mind fontosak voltak nekünk. Hogy flottul menjen majd minden, amikor eljön a tábor ideje. Nem is gondolja az ember, mennyi munka előz meg egy ilyen tábor létrejöttét. 
A hely csöndes, és csodás élményeket tud adni az idelátogatóknak. Hiszen igazi Pajta hangulatot idézett elő, amint beljebb kerültünk a kerítésen. Az udvarban fehér kavics borította a talajt. A körasztalkánál ültünk le. Rögtön kávéval kínáltak. Ez igen! Gondoltuk mind a ketten. Ez igazi vendégszeretet.

A függőágy csodálatos hangulatot ad az udvarnak. Itt igazából lehet pihenni. Míg a kis függőszékbe is beleültünk. 

A háttérben a közösségi tér van, ahol lehet főzni, reggelizni, ebédelni, sőt rossz idő esetén programokat is tartani. 
Ezért választottuk ezt a helyet. Hiszen annyira otthonos, és szinte minden a régi korokra emlékeztet minket. 

A kinti részen a a bérbeadó Margó kislánya mutatta meg a csodálatos bunkert a fa tetején. Milyen csodálatos dolog! Ide gyerekeknek is érdemes jönni!

Ez a kép várt abban a helyiségben, ahol a meditációkat tartottuk. Felemelő, és nyugalmat árasztó. Éreztük, itt minden rendben lesz. 

Először kopottasnak éreztem. Aztán rájöttem, a nagy téglából készült fal a gyermekkoromra emlékeztet, a szeretett nagymamámnál találkoztam hasonlóval. Így megnyugodtam. Hiszen ez is csak a múlt maradványa, és elhozza azokat az érzéseket, érzeteket az életembe, amit már egyszer pozitívan megtapasztaltam. 

Ugyan az a helyiség, mint az előző képen, már a meditációs estet tartva. Fantasztikus hangulat, nyugalom, kedvesség, szeretet, hála, női körben. Lágyan szólt a zene, a háttérben egy fehér függöny, ami elválasztja a közösségi teret a meditációs helyiségtől. Jógaszőnyegeken, párnákkal körbevéve, kényelmesen. 

Majd a reggeli, ahol minden házi készítésű, még a müzli, és a joghurt is. 

Majd útra indultunk Egerben az Eged hegyét megmászni. Ez a kirándulás is fantasztikus élményeket rejtett, hiszen meditációt is tartott a túravezető a hegy oldalában, egy fa alatt leülve. 

Nyári tábor Egerben

Az utolsó nap a hétfő volt. Hiszen szombat- vasárnap és hétfői napokon tartottuk a tábort. A délelőtt folyamán tartottunk még masszázst, és meditációkat is. Mély megélések voltak ezek. Megajándékoztuk egymást egy-egy csecsebecsével, amit éppen gondoltunk, hogy adunk a másiknak. Szép elengedések, megértések, és kapcsolódások voltak, sok- sok tanulsággal. 

Ekkor döntöttük máskor is szervezünk táborokat, hogy több embernek legyen hasonló megélése, mint amit ebben a táborban megtapasztaltunk. 
Hiszen olyan sokan vagyunk, akik szeretnénk ezekben az időkben is kapcsolódni egymáshoz. 
Vannak, akik máshogyan nem is tudják megtenni, csak ezen a módon. 
Itt van az Eger Pajta elérhetősége.

Túrákat kirándulásokat is tartunk. Az első ilyen kirándulás a Gellérthegyen volt.
A vízitúra pedig a Dunakanyarban. 

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!