Miért fizess először mindig magadnak?

2019. dec 1.

Miért fizess először mindig magadnak?

Miért írom ezt?

Bármennyit is keresel, mindig kevés lesz, és a hónap végén mindig hiány lesz a pénzedből, és ez így természetes.
Hogy hogy így van?  
Régen az ősember annyi élelmet ejtett el, amennyit meg is evett, ezt az ételt pedig nem tudta eltenni. Ez az oka annak, hogy valamennyi pénzt rögtön azonnal elköltöd, ahogy megkapod.

Ezért akár mikor megkapod a fizetésedet, először tedd félre azt az összeget, amit nem akarsz elkölteni!

Miért fizess először mindig magadnak?

Az ősember ösztöneihez hozzá jönnek a TV egyéb reklámok, és máris nem hogy annyit költesz amennyid van, hanem még hiteleket is felveszel arra a pénzre, ami még nem a Tiéd. Miért teszed mindezt? Mert ősemberként megtanultad, hogyha nem eszel meg valamit rögtön azonnal, az megromlik, azután pedig éhezhetsz újra.
A TV pedig arra tanít, vegyél föl mennél több hitelt, hogy így dübörögjön a gazdaság, legyen elég munkahely.  Ha nem a fogyasztói társadalomban élnénk, akkor nem lenne elég munkája az embereknek.
Szóval ott tartottunk, először magadnak fizess!

Hogyan is gondoltam ezt?

Még Brian Tracy megmondta, hogy így kell tenni, ha idős korunkra szeretnénk, ha lenne egy nagyobb összeg, ami stabillá teszi a létünket. Öreg korunkra, amikor már csak a nyugdíjra van lehetőségünk. Vajon lesz nekünk nyugdíjunk egyáltalán?

Ha minden fizetésed 10%- át félreteszed, és a plusz pénzed 50%- át ugyan csak, akkor egész szép jövedelemre tehetsz szert az időskori életedben.  Viszont ha előbb magadnak fizetsz, akkor a fennmaradó összeg mindig elég hó végéig. Ha megtanulod ezeket a pénzeket beosztani. Ahhoz hogy megtanuld a pénz beosztását, egy bevétel, kiadás könyvelést kell vezess. Így előbb utóbb rálátásod lesz arra, hová mennek azok a pénzek, mire költjük őket, hol kell átcsoportosítani, és mire ezeket a dolgokat.

Nem csak így lehet megtakarításokat eszközölni az életedben, hanem úgy is, hogy mindennap az aprópénzt beteszed egy dunsztosüvegbe. Így hónap végére egészen szép summa áll rendelkezésedre. Ebből a pénzből elmehetsz aztán nyaralni, vagy fejlesztheted magadat, vagy költheted a hobbidra.

Szeretnéd, ha minden hónap végén egyre több megtakarításod lenne? Magyarországon számos családnak egy heti, vagy egy havi tartaléka sincs.

Te is közéjük tartozol?

Ha igen, itt és most tegyél ellene, hogy ez továbbra is így legyen! Változtass!

Sok sikert hozzá!

Hogyan csináltam én?

Most letöltheted ingyen az e-bookomat, amiben elolvashatod a saját megoldásaimat.

Feliratkozom a hírlevélre.

Szeretnéd játékosan megtanulni? 
Gyere el a Worksopra!

 

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!