Tudjuk mi a Bőség?

2024. jan 9.

Tudjuk mi a Bőség?

Évtizedekig azt hittem, tudom mi a bőség. Voltak barátaim, akik mindig támogattak, és én is segítettem őket, ahogy tőlem telt. Volt akinek egy tányér ételt adtam, lisztet, sót, paprikát, másoknak bőrkabátot, vagy éppen télikabátot, amikor az nem volt neki. 
Pénzt azt nem szerettem sohasem kölcsön adni, mert azt általában nem kaptam vissza. Persze a tárgyakat sem kaptam vissza, de azok másak mint a pénz. 
Van egy magyar mondás. Ha el akarsz veszíteni egy barátot, adjál neki kölcsön. 

Ezért pénzt nem szoktam kölcsön adni. Régen megtettem, de mert soha sem kaptam vissza, ezért nem ez az az útvonal, amit segítőként járok. 
Van hogy kézrátéttel segítek a hozzám fordulóknak. Máskor ThetaHealinggel.
Olyan is előfordult, hogy jogi tanácsot adtam, hiszen valamikor ezen a területen is jártas voltam.
Illetve vannak dolgok, amit a szomszédasszonynak odaadok, és ő olyan embereknek juttatja el, akik rászorulnak. 
Ilyenkor gazdagnak érzem magam, hiszen másoknak segítek azzal, hogy a már nem használt ruhákat, tárgyakat tovább adom. 
Máskor sütit viszek nekik, ahogy a régi szomszédjaimnak is tettem, amikor egymás mellett laktunk. 

Minden pénteken, és vasárnap, a közeli pékségből minden megmaradt árut elhoznak a mi lépcsőházunkba. Fejenként 200Ft-ot adunk oda a fuvarért. Van péksüti, zsemle, kifli, kalács, pizza, meg még sorolhatnám…
Amit nem mi viszünk el, azt egy hatgyerekes anyuka kapja meg díjmentesen. Ez hatalmas segítség neki, hiszen a sok gyerek sok kenyeret enne, és manapság nekik a kenyér is rengeteg pénzbe kerülne. 

Ugye a bőségről beszélünk. Éppen ezért, gondolj bele, hogy a pénz a bőség egyik kelléke e a mai világnak? 
Amikor valaki segítő, akkor úgy gondolja, hogy neki nagyon sok dolgot kell díjmentesen odaadnia másoknak, csak azért, mert ő segítő, és ezért így kell tennie. Aztán egy idő után elapadnak a források, és nem érti mi történt. Tulajdonképpen csak annyi, hogy azt adtad ki az Univerzumnak, hogy Neked nem kell pénz a munkádért, és az Univerzum nem is ad. 

Éppen egy érdekes helyzetben vagyok. 
Az elmúlt időszakban rengeteget adtam, és adtam, sokszor nagyon sokszor ajándékba, és ezért nem vártam viszonzást.
Viszont ahogy kiadtam többször az Univerzumnak, én díjmentesen dolgozom, az Univerzum elkezdte tőlem megvonni a dolgokat.

Tudjuk mi a Bőség?

Aztán megváltozott a gondolkodásom, és megváltozott köröttem a világ. 
Egy jó barátom tanácsára beadtam az önéletrajzomat egy hirdetési portálra. 
Este 8-kor tettem ezt meg, másnap délelőtt féltízkor, már hívtak, menjek állásinterjúra. Következő kedden tudtam menni. Megvártak. 
Az első körben átmentem, majd a második körben is. Érdekes volt, hogy a földimmel találkoztam, és átbeszéltük a régi szép emlékeket. Aztán a harmadik körön is átmentem, és most már sokat dolgozom mind a két munkában. A segítő, tanító szakmában, és az értékesítő szakmában is. 

 

 

 

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!