Térkép önmagadhoz. Vajon miért kell térkép?

2020. jún 3.

Térkép önmagadhoz. Vajon miért?

Vajon hányan teszik meg a következőket, s hányan legyintenek egyet és tovább mennek? Mi lenne, ha elindulsz egy vidéki rokonodhoz, és nem tudnád, Ő hol lakik? Odaérnél, vagy csak bolyonganál? Szóval, ha elindulsz a vidéki vagy külföldi rokonodhoz, akkor tisztában vagy azokkal a dolgokkal hogy: melyik országba mész, mi az irányítószám, mi a város neve, az utca, házszámot is tudod, sőt- még az emelet ajtót is, ha van. 

Gondosan megtervezed az út minden állomását, hogyan érsz A pontból B pontba.

 

Akkor a saját életeddel miért nem teszed ugyanezt?

Hogy mit tehetnél? Megtervezed a saját életedet. Méghozzá úgy, hogy feltérképezed jelenleg hol tart az életed, hogy tudjad honnan indulsz el. Ahhoz pedig, hogy tudjad hova szeretnél érkezni, ezt is le kell írnod. 
Vajon miért jó, ha megírod az indulási pontot (A) és az érkezési pontot (B)

Mert így nem hánykolódsz, tekeregsz fölöslegesen az életedben. 

Mint amikor megtervezed az utadat valamelyik ismerősödhöz, akkor is a fejedben már ott a térkép: Igen itt ide fordulok be, ott arra megyek… Még sorolhatnám. Ha pedig tömegközlekedéssel mész, nem autóval, akkor is tudod hol fogsz átszállni a következő járműre. 
Ezért érdemes megírnod, hogy hova, merre legyen a saját utad. Még egy nagyon fontos dolog, hogy

tudjad miért arra akarsz menni!

Ez adja meg az ösztönzést az életedben. Miért akarod azt a munkát? Azt a hivatást? Azt az összeget megkeresni? Miért akarsz annyi összeget havonta magadnak? Miért szeretnéd azt a tanfolyamot elvégezni? Miért akarsz arra a helyre elutazni? Miért szeretnél új otthont, új kocsit venni? Tényleg hozzá ad az életedhez valamit? Vagy nem, és nem is az a célod igazából, hanem más. 
Miért szeretnél egészséges lenni? Miért jó neked ha azzal a férfival, nővel vagy? Jó érzéssel tölt el? Vagy csak megszoktad? Biztosan ezeket a dolgokat szeretnéd megtapasztalni az életedben, vagy ezek mind mások álmai, amiről elhitted, hogy a Tieid? 

Ne halogass!

Kezd el most azt az életet élni, amit szeretnél! Legyél fontos magadnak! Azért, hogy boldog lehess!

Jelentkezz mihamarabb! A férőhelyek száma korlátozott!