Miért pakoljuk ki a régi dolgokat?

2022. ápr 25.

Kattints a képre a videóért!

1. Miért pakoljuk ki a régi dolgokat?

Azért pakoljuk ki a régi dolgokat, hogy helyet teremtsünk az újnak. Egészen addig, amíg tele van lommal a házunk, az otthonunk, a sufnink, garázsunk, nincs hely az új beáramlásának. 

Egy jó barátom, aki nem spirituális, ösztönösen rálátott erre, és működtette ezt. Nem egész 2 év leforgása alatt, miután alvégeztük ezt a műveletet eladtuk az otthonunkat, és új lakásba költöztünk. Egy új építésű tégla épületbe. Ennyit jelentett a lomtalanítás az életünkben.

Szelektáltuk a konyhai eszközöket, ruhákat, és egyéb apró cseprő dolgokat. A könyveket, és azokat a tárgyakat is, ami ez majd jó lesz valamire kategóriába esett. Apránként kezdtük el kipakolni az életünkből. Amit megsirattam, az a nagymamám kisvajlingja volt. Igaz, hogy egy helyen lejött a zománc, de tudtom nélkül lett kidobva, és amikor kerestem, akkor derült ki, hogy a rendrakás áldozata lett az is. 

Ma is rendszeresen átnézem a lakásban a dolgokat, és megszabadulok azoktól a dolgoktól, amikre már nincs szükség. így beengedve életembe a pozitív dolgokat. Már sokkal könnyebb megszabadulni a nem kívánatos régi dolgoktól. 

14 éves korom óta határidőnaplókat vezetek. Egyszer az egyik Cochom azt mondta nekem: 
– Marika. Olyan jó dolgok vannak azokban a naplókban, hogy még mindig őrzöd őket? – mondom neki. – Nem – 37 évnyi határidőnaplót dobtam ki, és azóta sokkal jobb dolgok kerülnek be a mostani határidőnaplóimba. Ezeket elkezdtem gyűjteni. De most már a jó dolgokat gyűjtöm. 

Te mit gyűjtesz? Jó és szép dolgokat, vagy a lim- lomot? 

 

Hogyan legyen Bőség az Életedben?!