Hogyan kezdtem a spórolást?

2020. ápr 23.

Hogyan kezdtem a spórolást?

Mint az előbbi bejegyzésekben is leírtam, elkezdtem megfigyelni mennyi a bevételem, mire költök, és elkezdtem vezetni ezeket a kiadásokat. Nagyon fontosnak tartottam, hogy hónap végéig elegendő pénzem maradjon, és ne kelljen kölcsönt kérjek senkitől. 

 

Mit látunk ma a TV- ben, rádióban, interneten, ha bekapcsoljuk?

Vegyél fel ilyen hitelt, olyan hitelt, amolyan hitelt! Mi ennek a vége? Hitelkártya hegyek, személyi-kölcsön hegyek, lakáskölcsönök devizában, vagy bármiben, csak itt és most és rögtön és azonnal legyen meg amit szeretnék.

Akkor hol marad a késleltetett jutalom? Amiért megdolgoztunk, és megajándékozhatjuk magunkat, vagy másokat a jól megérdemelt munka jutalmával.

 

Óvodásokkal kísérleteztek.

Adtak nekik édességet, és jó időre ott hagyták őket, miközben nézték mit csinálnak, amíg várakoznak arra, hogy a csokoládét megehessék. Azt mondták nekik, ha megvárják amíg újra bejönnek hozzájuk, ami 20 perc múlva lesz, akkor kapnak az édesség mellé még egy ugyanolyan édességet, amennyiben addig nem eszik meg az elsőt. Sok gyermek piszkálta a kezével, megbontotta a csomagolást, hátratett kézzel várta némelyik hogy leteljen az idő, és olyan is volt, aki megette a csokoládét, mert nem tudott ellenállni a csábításnak.

Azokat a gyermekeket, akik ezen a kísérleten részt vettek, évek múlva felkeresték.

Azok, akik akkor meg tudták állni hogy ne egyék meg az első csokoládét, azok később gazdagabbak voltak, mint társaik, akik rögtön, vagy igen hamar megették az első csokit, és nem várták meg a másodikat.

 

HOGYAN KEZDTEM A SPÓROLÁST?

Most pedig a korosztályom története következik:

Nem csak jó magam, hanem rajtam kívül nagyon sok kis iskolás úgy nőttünk fel, hogy általános iskola második osztályától a tanárnénitől vettünk olyan bélyeget, amit júniusban és júliusban az OTP takarékpénztárban, és a postán lehetett beváltani.

Így spóroltam össze a legelső biciklim árát, és később az első magnóm árát is. Ezt követően már takarékbélyeg nélkül perselyben az első versenybiciklim árát, és az első minihifim árát is. A kedves szüleim mindig kipótolták a hiányzó összeget. Mégis a nagyobb részét Nekem kellett összeraknom. Akkor még nem tudtak az emberek ilyen könnyen hozzájutni a kölcsönökhöz.

Ha a vállalkozásodra szeretnél kölcsönt felvenni, vagy hogy passzív jövedelmed legyen egy garázsból, egy fodrászüzletből, vagy egy ingatlanból, akkor arra érdemes felvenned kölcsönt, vagy hitelt, de csak akkor, ha valóban lesz belőle jövedelmed!
Mert ha nem lesz, akkor kútba dobott pénzről beszélhetünk csak. Hiszen megint csak a szegénységedet növeled meg ezáltal. Ezt hívják BŐSÉGLYUK- nak. Azt hiszed, hogy bőségben élsz, közben pedig egyre jobban elszegényedsz. Viszont ha olyan dolgot veszel, ami ezután több bevételt termel, mint amennyi a hiány általa, akkor van passzív jövedelmed. 
Mint ahogy nekem is volt több mint egy évig, amikor albérlőim voltak 2017-2018- ban. 

Hogyan kezd el a spórolást? 

Először is gyere el egy vagy inkább több Cashflow társasjátékra. Itt megtapasztalod játékpénzzel, hogyan tudod megdolgoztatni a pénzedet úgy, hogy a játékban ne veszteséges, hanem nyereséges legyél. Ha ezt megtanultad játékosan, akkor utána ha van bátorságod, és lehetőséged, akkor az életben is kipróbálhatod! 

Ne feledd!

Amikor járni tanultál, akkor is mindig felálltál újra, meg újra. Az élet is ilyen. Lehet hogy elesel, de ha felállsz, újra meg újra, és tanulsz a hibáidból, akkor sikeres leszel! Mert nem aki igazán sikeres, az nem csak felállni tud hanem szárnyalni is. Ha pedig nem úgy sikerül ahogy szeretné, akkor újra feláll, és újra szárnyal! 
Ezt itt játékosan tanulhatod meg, játék pénzzel!

Van kedved ahhoz, hogy jobban képben legyél ezekkel a dolgokkal? Érdekel játékosan egy kis önismeret a pénzügyek terén? Érthetően, és játékosan teheted magadévá azt a tudást, amivel passzív jövedelem tulajdonosa legyél!

Tényleg úgy gondolod, hogy ez nem lehetséges?  Megmutatom Neked az utat játékosan! Rajtad múlik, hogy rá lépsz e!

Hogyan állj fel a padlóról és maradj talpon!