Hogyan hatnak ránk az érzékelések?

2017. ápr 29.

Hogyan hatnak ránk az érzékelések? 

A zene úgy hat ránk, hogy lehet felemelő, bátorító, örömteli, kedves, de lehet félelmetes, rettegő, szégyenkező, és megalázó is. Attól függően, milyen érzést éltél át amikor hallottad.

Gyermekként hallgattad azt a zenét, amit a szüleid szerettek, s közben leszidtak, vagy elestél, elvágtad a kezed valamivel, vagy csak valami miatt szorongtál. Az is lehet, hogy jó dolog történt Veled egy ilyen alkalommal, s mi történik felnőttként, amikor meghallod ugyan azt a zenét? 

Ugyan azok az érzések terítik el a tested, a lelked, mert valamikor azt az érzést, ahhoz a zenéhez kötötted, s ilyenkor az érzés lehet félelem, lelkiismeretfurdalás, vagy éppen pánik, de az is előfordulhat, hogy jó érzéseket ébreszt benned a zene.

Hogyan hatnak ránk az érzékelések?

A zene minden esetben valahogyan érint bennünket. 
Évekkel ezelőtt, amikor a kedvesem horror filmet nézett, mert szerette ezeket nézni, én a zene milyensége miatt riadtam fel az alvásból, és kezdtem el félni. Átéltem a fizikai tüneteket is, amik ezzel jártak. A remegést, testi szinten, a félelmet, rettegést lelki szinten, és a dühöt, haragot az miatt, mert megint felébredtem, és nem lehetett nyugodt az álmom. 
Természetesen hosszú távon nem lehet benne maradni így egy kapcsolatban, hiszen ez nem egy nyertes- nyertes állapot. Választanom kellett. ekkor ezt még így gondoltam. Pedig megoldható lett volna csupán ez a konfliktus azzal, hogy a hálóban nincs TV nézés. 

Ilyen lehet egy zene szám is. 

Hiszen a horror filmek zenéje akkor is hat, ha nem nézed a történést. De lelki fizikai tüneteket válthat ki egy illat, egy dolog amit meglátunk, sőt, egy tapintás is. 

Amikor Mozartot hallgatod, megnő az intelligenciahányadosod. 

Milyen érdekes, vannak, akik nem szeretik a szüleik által hallgatott zenéket, s nem is tudják, hogy azért, mert gyermekként a zene hallgatása közben valami traumát éltek meg. Van olyan is, aki pedig boldog, ha ilyen zenét hallgathat, mert felgyülemlenek benne a szép, a jó emlékek.

Hát így hatnak ránk a régi programok a zene által.

Hogyan tudjuk oldani a negatív programokat? Gyere, tapasztald meg a ThetaHealing csodáját!