dr. Bach a Bachvirágok felfedezője

2020. febr 22.

dr Bach a Bachvirágok felfedezője

A Bach virágterápia kitalálója, és feltalálója aki először a nozódákból vett mintákat, később a virágokat használta gyógyításra. 

Pályafutását sebész orvosként kezdte. Hamar felváltotta életében a szikét a mikroszkóp. Mint bakteriológus vizsgálta a székletmintáit az embereknek, majd az ebből nyert nozódákat visszajuttatta a gazdatestbe. Vagyis ugyan annak az embernek adta vissza, akié a székletminta volt, oltás formájában. Így az illető meggyógyult a saját ürülékének nozódáitól. 
Így működik a vizeletterápia is, amikor a vizeletet visszajuttatjuk a gazda testbe. Ilyenkor a gyógyszerek káros hatásai elmúlnak, és nem romlik az illető állapota sem.

1880-ban Pasteur megtalálja a csíraelméletet,

amiben a betegség okozóit,mint baktériumok, kórokozók, paraziták formájában látja. Ezért védőoltásokat készít. Dr. Bach, aki homeopátiával is foglalkozott, ennek nagyon megörül. Úgy gondolja, ez a két fő irányvonal fogja eluralni a világot. 

1918- ban Anglia Welsz részén

200.000 ember betegszik meg influenzában. A vírus van akit megkímél, van akit pedig nem kímél meg. Dr Bachnak megengedik, hogy katonákat oltson be, de ezt nem teheti publikussá. Dr. Bach megfigyeli a Szabadkőműves találkozón, hogy különböző érzelmű emberek vannak. Vannak félősek, ingerlékenyek, határozatlanok, zárkózottak, türelmetlenek, álmodozóak… Az pedig hogy valaki elkapja e az influenza vírust, nem csak a fizikai helyzetétől függ, hanem érzelmi, mentális állapotától is. Amikor belépett a beteg a kezelő szobába, és addig amíg odaért Bachhoz az asztalhoz, intuitíven már tudta az orvos, hogy mi a probléma, hogyan kezelje az illetőt. Az dr. Bach szerint a növények rendelkeznek szellemmel, idegrendszerrel, és érző lények. Ezt később be is bizonyította.

1927-28- ban Alexander Fleming megtalálja a penicilint.

Így a gyógyszergyárak elkezdik önteni az azonos gyógyszereket. Míg eddig az egész embert nézte az orvos, mostantól a tünetekre koncentrál, és mindenkinek ugyan azt írja fel. 
Dr. Bach ezzel, az allopátiás orvoslással nem ért egyet. Ezért kivonul a természetbe.

dr Bach a Bachvirágok felfedezője

1928- ban már az Uks folyó partjánál

keresi a saját gyógyító szerét, mint növényi gyógyírt. Erős fájdalmak kínozzák már ekkor. 
Asszisztense Nora Weks, aki felírja azokat a dolgokat, amiket az orvos lediktál neki. Így maradtak ránk a virágokról a gyógyítás lehetőségei. 
Az első virág amit megtalál Bach az a Nebáncsvirág, más néven Bíbornenyúljhozzám. Ekkor még úgy készítette el a virágot, ahogy a homeopátiás gyógyszereket. Később találta meg a napoztatós, és a főzős módszert a virágok elkészítéséhez.

Ezt a technikát a Napfényes Gyógyközpontban tanultam meg, még 2009- ben Szabó Norberttől. 

 

Hogyan állj fel a padlóról, és maradj talpon!