Miért kell újra tervezni?

2024. ápr 1.

Hogyan tegyük teljessé az életünket?

Miért kell mindig újratervezni?. Egyszer megírjuk a listát, amit meg akarunk valósítani az életünkben. Érdemes úgy írni, mintha már a múltban történt volna. Ezt beletesszük egy borítékba, megcímezzük magunknak, és ráírjuk: 
Hogy mához 10 évre mikor bontjuk fel. Ugyanezt megcsináljuk az 5-3-1 évessel is. Először mindig a távolabbi terveket írjuk, aztán a közelebbit. Majd feladjuk az Univerzumnak, hogy tegye a dolgát. 

Nem biztos, hogy mindig azt kapjuk amit kérünk, van hogy másként érkeznek meg a dolgok, mint ahogy mi ezt elgondoltuk. Ezért mindig legyél nyitott arra, hogy mi történik az életedben. 
Lehet új embereket, közösségeket ismersz meg, és ők fogják Neked megmutatni a következő lépést, vagy ők fognak támogatni az utadon.

Ehhez itt egy rövid történet. 

2011-ben terveztem meg először az életemet 10 évre előre. Ezekből a 2/3-a 2016-ra valósult meg, egy dolog 2020-ra. Vagyis már 2016-ra, de olyan formában, ahogy szerettem volna. Az 1/3-a a terveimnek már nem kellett. Ezért, mivel nem voltak új dolgok amiket szerettem volna, olyan lett az életem, mint a hánykódó hajó a tengeren, aminek nincsen iránytűje. 
Ezt mind a magánéletben, mind az üzleti életben érdemes leírni. Igaz, van amikor a kettő találkozik. Ez sem baj. Hiszen így még érdekesebb az élet. Az is megtörténhet, hogy nem kapjuk meg, amit szerettünk volna. Ez azért van, mert még nincs itt az ideje. 

Hogyan teljesedhet ki az életünk?

Amikor elindulsz egy úton, gondolnod kell már előtte, hogy: Jó ez Nekem? 
Hiszen hogyha az nem a Te álmod, vágyad, hanem másé, akkor ne csodálkozz azon, hogy nem valósul meg, vagy ha igen, akkor sem tesz boldoggá.

Milyen célok kellenek? 

Olyanok, amiket hogyha átgondolsz, akkor olyan életet élj, ami boldoggá tesz. Hogy ne járj úgy, mint a kormány nélküli hajó.
Mindig érdemes menetközben megkérdezned magadtól:
Mi legyen a következő lépés?
Hogyan lehet még ennél is jobb?

Miért kell újra tervezni? 

Hogy egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb életed legyen, mint az utóbbi időkben volt. 
Ha megtanulsz tervezni, és újra átgondolni a dolgokat, új célokat kitűzni, akkor olyan életed lesz, amit minden nap élvezel, még akkor is, ha vannak negatív történések az életedben. Mert nem mindegy, hogyan alakulnak a napjaid. Úgy mint az óceánjáró hajó, aminek van iránytűje, vagy úgy, mint egy kis csónak, aminek nincsenek céljai, nincs iránya, és nincs iránytűje sem. 

Hogyan állj fel a padlóról és maradj talpon!