Szeretetnyelv: Testi érintés

2023. jan 11.

5. Szeretetnyelv: Testi érintés

A testi érintés az egyik legfontosabb a szeretetnyelvek közül. Aki ezt nem kapja meg, az bele is halhat. Ez lehet egy ölelés, egy hát megsimítása, a kezek végig simítása, bármi ami a testtel kapcsolatos. A szerelmesek, akik megölelik egymást, sűrűbben mint később férj és feleségként, szinte szárnyalnak a boldogságtól, és teljesen ki vannak virulva. 

Azok, akik nem kapják meg ezt a testi kontaktust, szomorúak, és különböző betegséggel is küszködhetnek, hiszen a testi érintésnek gyógyító ereje van. 

Évtizedekkel ezelőtt, volt egy hölgy, aki a 8 hónapos gyermekét mindig a hálószobában hagyta nappalra. Csak akkor ment hozzá, amikor a baba sírt, hogy éhes, vagy szomjas. Mindig megszoptatta ilyenkor. A baba semmilyen más ételt nem fogadott el, mert csak akkor érintkezhetett anyja testével, amikor az megszoptatta. Ráadásul csak ilyenkor volt vele foglalkozva. 

A baba nem kúszott, nem mászott, és már az orvosok is elküldték neurológiai vizsgálatra, de csak szeptemberre kaptak időpontot. Március volt. Már 3x vagy 4 szer mondtam a hölgynek, hogy vigye ki a nappaliba a gyermeket, de nem történt semmi. 

Ekkor kértem egy plédet, ahova kivittem a babát a szobából. A nagyobb testvérének megmondtam játszhat a kicsivel, simogathatja is, de a plédre nem léphet rá. Körbe tettem a babát játékokkal. Két hét múlva már kúszott. A testvére is sokszor megsimogatta. 

Az anyukának elmondtam hogyan simogassa, masszírozza a babát minden fürdés előtt 20-30 percig. 

Nekem evett először reszelt alma levét, aztán az anyukájának húslevest. Szeptember előtt lemondták az orvost, és 19 hónaposan kezdett el járni a sok törődésnek, foglalkozásnak, simogatásnak köszönhetően a kisfiú. 

Hát ilyen ez a testiérintés. 

Hogyan legyen Bőség az Életedben?!