Szokásaink Hatalma

2022. jan 20.

Szokásaink Hatalma

Hogyan alakítják ki a szokásaink a hatalmunkat az életünk felett? Építőek, vagy hátráltatóak? 

Képzeld el, hogy amikor egy világbajnok szokásává teszi a reggeli teendőket, a reggelivel, a sporttal, akkor a céljai felé halad. Olyankor már egy megszokott ritmust csinál, és a versenyen nem azon gondolkodik hogy mi fog történni, hiszen megszokta máskor is, hogy ez a napirend. Így jöhet bármi, ő akkor is a legjobbak között tud teljesíteni. 

A könyv amit olvasok éppen: Charles Duhigg A szokás hatalma
Kiváló leküzdeni a rossz szokásainkat, behelyettesíteni jóval, és még a vállalkozásban is segít. 

Szokásaink Hatalma

Minden reggel, amikor felkelek, beágyazok, szellőztetek, és meditációban betöltöm a napomat, hogy csupa jó érzések legyenek az nap az életemben. Nem is gondoltam, hogy abban a pillanatban, hogy szokást csináltam belőle, megelégedettség lesz úrrá rajtam. Éreztem valamit, de A szokás hatalma című könyv tudatosította bennem ezt az érzést. 

A következő új tevékenység amit bevezettem az életembe, hogy minden reggel ezek után reggelizem. Nem is tudtam, hogy ilyenkor a SZER-ETET-emet fejezem ki ÖN- MAG- am felé. Pedig igen. Azzal pedig, hogy évekig csak ebéddel kezdtem a napomat, éppen az ellenkezőjét tettem. 

A másik amit ezek után teszek, minden reggel elmegyek fél órát sétálni. Ezt követően pedig itthon tornázom. Először ez 15 percig tartott, de már felemeltem fél órára ezt is. Így az agyam kapja a jelzést, hogy még jobban SZER- ET-em MAG- AM. 

Ezért van legelőször általában 10.00- kor az első konzultációm. Hiszen ha megadom a királynak ami a királyé, a császárnak ami a császáré, a parasztnak ami a paraszté, akkor minden rendben van. 

Nekem abban segített a reggeli rutin kialakítása, hogy sokkal pozitívabban, könnyedébben állok neki az az napnak, és ráadásul a pihenés, és a munka egyensúlyát is sokkal jobban megtalálom. Egyre több hobbim van, amit egy egy 10-15 perces szünetben beépítek a minden napjaimba. 

Szeretnél változtatni az életeden, de nem tudsz? 

Jelentkezz a linken!

 

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!