Szeretnéd jobbá tenni a pénzügyeidet?

2020. febr 8.

Szeretnéd jobbá tenni a pénzügyeidet?

Mindenkinek, aki a pénzzel kapcsolatban szeretné jobbá tenni az életét annak üzenem:

Csinálj minden hónapban költségvetést! Bevétel, kiadás. És figyeld, mire költöd a pénzedet! Azért fontos, hogy mire költöd, hiszen akkor fogod látni, hogy hülyeségekre adod ki a pénzt, vagy valóban azokra a dolgokra, amiket látni szeretnél az életedben. Hiszen lehet hogy egy idó után átrendezed a bevételeket és a kiadásokat is. Rájössz arra, ha egészségesen étkezel, akkor nem kell gyógyszereket szedjél, és még jobban is érzed magad a bőrödben. Adj energiát a pénznek! Attól fog növekedni! Attól fogod látni, mire költesz! 

Szeretnéd jobbá tenni a pénzügyeidet?

Ma már nem csak excell táblázatba lehet vezetni a havi költségvetést. De abba is vezetheted. Az internetről is tölthetsz le ilyen táblázatot, ha tudod kezelni. A lényeg, hogy lásd magad előtt, mire megy el a pénzed. Tudd, hogy azok a dolgok amiket megvásárolsz, tényleg fontosak legyenek Neked! Ha pedig rá látsz azokra a dolgokra amikre a kiadásaid elmennek, könnyebben tudsz változtatni a mindennapok bevétel kiadás rovatain.

Miért tudsz könnyebben változtatni? 

Legyen külön sor az ételnek, az utazásnak, az ajándéknak, a jótékonykodásnak, az egészségnek, a tisztaságnak, fejlődésnek, az egyéb költségeknek, a szórakozás- hobbinak, ha van vállalkozásod, akkor annak. A befektetésnek. Ha cigarettázol, az is legyen külön sorban.

Miért legyen a cigaretta külön sorban? Én akkor hagytam abba a dohányzást, amikor rájöttem havonta 40.000Ft megy el cigarettára, a lakáshitelem pedig 80.000Ft. Ma már kb. havonta 100.000Ft- ot költenék el cigire. De most így másra költhetem el ezt az összeget. Te mikor hagynád abba? Van az a pénz? Tudod mennyit spórolnál rajta? De ne spórolj! Inkább utazz! Újítsd fel az otthonod, vagy költsd el amire vágysz évek óta! Akkor értékelni fogod, ha abbahagyod! Tudod mit nyertem általa? Kifizettem a lakáshitelemet.

Tanultam ThetaHealinget! Meg még más dolgokat. Utaztam! Lettek új barátaim az utazásaim során.

Mennyit költesz más dolgokra?

Három hónapig csak figyeld mennyit költesz, és mire. Azt is figyeld mennyi pénz folyik be. Adj figyelmet, energiát a pénznek. Lehet először a kiadásaidon is észre veszed a növekedést. De aztán át tudsz csoportosítani dolgokat. Szerinted érdemes lenne kipróbálni? Mi az amit veszíthetsz vele, általa? 

Nemsokára jövök a következő résszel. 

 

Hogyan állj fel a padlóról és maradj talpon!