Szeretetnyelv: Szolgálat

2023. jan 4.

4. Szeretetnyelv: Szolgálat

Nagyon sokan vagyunk akik szolgálunk. Szolgáljuk embertársainkat, a családunkat, vagy a munkahelyünket. Sok nő terhesnek érzi a szolgálatot, mert azt érzik: Ki vannak használva. Ők azok a nők, akiknek a szeretetnyelve nem a szolgálat. Nem szeretnek szolgálni. Míg mások örömmel teszik meg ugyanezt. 

Már olvashattad az előző cikkeimet az elismerő szavakról, a Minőségi időről, és az Ajándékozásról is. Az ötödik szeretet nyelv pedig ami mindezt megkoronázza, a Testi érintés lesz. 

Amikor valakinek nem ez a SZER- ETET nyelve, és rákényszerül a szolgálatra, megbetegszik. Nem is érti mi lehet a baj. Belül egy mély elkeseredettséget érezhet, hogy őt nem SZER- ETETIK, holott először mindig magunknak kell megadnunk a szeretetet, és csak utána fognak a környezetünkben lévők szintén szeretni, elfogadni. Ha pedig a környezetünk nem fogad el olyannak amilyenek vagyunk, akkor nem is szerettek igazán. Akkor lehet tényleg kihasználtak, és csak mint szolgáló fél vagyunk benne egy kapcsolatban, egy családban. 

Vajon mennyire szeretnénk felvállalni ezt a kapcsolatot, az ilyen családot? 

Amikor egy felnőtt gyerek elvárja, hogy anyuka süssön, főzzön, takarítson, mossa a ruháját, ténylegesen szereti a szülőt, vagy csak kihasználja, mert kényelmes. 

Ismertem egy férfit. Elkezdett panaszkodni a feleségére. Megkérdeztem tőle, ha ennyire rossz azaz asszony, akkor miért nem válik el tőle? Azt mondta ez az ember: Azért, mert akkor nekem kellene ellátnom magam, és én erre nem vagyok képes. Nekem így kényelmes. 

Amikor a férjeim azt akarták, hogy háziasszony legyek, majd ők keresik a pénzt és eltartanak engem, tudtam ezzel más is jár. Feladom a függetlenségemet, szót kell fogadjak, ráadásul a háztartást is úgy kell vezessem, ahogy nekik tetszik, nem ahogy én szeretném. Ezért mind a két esetben elutasítottam ezt a lehetőséget, és munkát kerestem, dolgoztam. Beleadtam a közösbe, és én is vettem ki belőle, hiszen én is hozzájárultam a dolgokhoz. 

 

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!