Szeretetnyelv: Minőségi idő

2022. dec 21.

2. Szeretetnyelv: Minőségi idő

Vajon tudtad e, hogy a minőségi idő is a SZER- ETET nyelvek egyik formája? Ezért van, hogy annyi nő többet szeretne lenni a párjával, és a gyerekek együtt szeretnének játszani a szüléikkel. 

Amikor valakinek ez a szeretetnyelve, de nem valósul meg az életében, azt hiheti, hogy nem szeretik őt. Ma már egyre több ember nem figyel oda a minőségi időre, és ezért egyre többen sérülnek. 

Az a szülő, aki nem kapta meg a minőségi időt az életében gyermekkorban, az azt hiszi nincs is ilyen. Mivel nem tudja hogyan kell megadni, ezért ő sem tudja átadni a gyermekeinek. 

Egyszer tartottam egy Cashflow workshopot, és ott az egyik hölgy konkrétan meg is mondta: Én nem szeretnék tovább játszani. Velem nem játszottak a szüleim társasjátékot, és ezért nem is tudom élvezni ezt az alkalmat. Nézhetem? Mert szeretném nézni, tanulni, úgy, hogy a többieket figyelem. 

Nekem szerencsém volt, mert anyukámmal rengeteget társasoztunk. Kinevet a végén, és gazdálkodj okosan játékokkal. Aztán én is játszottam ezeket a gyermekeimmel. Hozzájött a Monopoli, a létra játék is. Édesapámmal pedig malom játékot, sakkot, kártyajátékokat játszottunk. 

Ma már az unokáimmal társasozom, és kártyázok. Van hogy a felnőtt gyerekeim is beszállnak. Jó együtt…

A mai kor gyermekei sokszor a számítógép, a telefon fogságában játsszák ezeket a játékokat. Hiányzik a szeretet töltés ezekből az időszakokból. Eltávolodnak egymástól, és a szülőktől is. Mivel imádják csinálni, ezért egyre többet, és többet szeretnének játszani ezekkel a kütyükkel. Nincs mód arra, hogy megtanulják az együtt töltött idő örömét. 

Amikor a nagyobb fiam a számítógépes játékokról beszélt, nem értettem felét sem annak amit mond. Nem értettem miért szereti annyira. Aztán más hobbija lett, és most már jókat tudunk beszélgetni amikor éppen ráér. Mert nagyon elfoglalt, sokat dolgozik. 

 

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!