Szeretetnyel: Ajándákozás

2022. dec 28.

3. Szeretetnyel: Ajándákozás

Az ajándékozás is a szeretetnyelvek egyike. Nem rég itt volt karácsony, és rengeteg ajándékot vettek az emberek egymásnak. Volt aki kisebbet, volt aki nagyobbat. Attól függően mit engedett a pénztárcája. Illetve, hogy mi volt az amit szeretett volna adni. 

Nagyon nagy bajban van, akinek az ajándékozás azt jelenti, hogyha nagy ajándékot adok akkor szeretlek, ha kicsit, akkor nem szeretlek. 

Régebben amikor a pénzügyi pályán dolgoztam, sok olyan ügyfelem volt, aki a karácsony miatt vett fel személyikölcsönt. Az egyik nyugdíjas néni el is mondta, hogy most felveszi a kölcsönt, és utána egész évben zsíroskenyéren fog élni. Ő volt azaz ügyfelem, aki az ajándék nagyságán mérte le a szeretetet. 

Van egy másik történet is. Volt egy fiatal pár, és a fiú kisebb ajándékot adott a lánynak, mint a lány a fiúnak. A lány anyukája közölte a lányával, hogy nem szeret téged ez a fiú. Ilyen kicsi ajándékot adni karácsonyra! A lány pedig onnantól abban a hitben élt, hogy a fiú nem szereti őt. Pedig később a fiú egy dzsekit szeretett volna venni a lánynak. De a lány ekkor már nem fogadta el. 

Van egy másik történet is. Van egy férfi, aki csak akkor adott pénzt a családjának, ha úgy gondolta megérdemlik azt. Aztán amikor felnőttek a gyerekek, örökké pénzt kértek. Mert ez a férfi mindig dolgozott, és pénzben mérte a szeretet. Így az egyéb problémákból, vagy éppen közös foglalkozásokból őt kiközösítette a családja. A férfi pedig szomorú volt, és elkeseredett. 

Sajnos sokan úgy gondolják, ha sok pénzt keresnek, akkor értékesebbek mint azok, akik kevesebbet keresnek. Pedig a SZER- ETET nem mérhető pénzben. Ezért vannak sokan, akik rengeteget dolgoznak, és elhalmozzák a családjukat ajándékokkal. Lehet, hogy nekik éppen a minőségi időre, vagy a testi érintésre volna szükségük. (Ez utóbbiról később írok). 

 

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!