Pszichikai támadások fajtái gyerekként, és felnőttként

2019. aug 11.

A pszichikai támadások fajtái gyermekként, és felnőttként: 


Az 1-2-3 éves gyerekek sokszor még tudnak védekezni a pszichikai támadások ellen. Mi felnőttek szoktatjuk rá őket arra, hogy ne tudjanak védekezni. Így már az óvodában, és az iskolában sem tudják magukat megvédeni sem a hasonló korú gyermekekkel szemben, sem az óvónőkkel, tanítónőkkel szemben. Akik pedig mégis lázadnak, és nem állnak be a sorba, azokat a gyermekeket kiközösítik, és hiperaktívnak bélyegzik meg.
Felnőttként ez még jobban előjön, amikor valaki meg akar felelni a társának, a családjának, a munkahelyen a kollegáknak, főnököknek, és ezért soha nem meri felvállalni saját magát.  

Mik ezek a pszichikai támadások? 

A Szabad akarat ellen irányuló beszédek: Én nem leszek a barátod! Akkor nem szeretlek! Haragszom rád! Útállak!
Akkor teszik mindezt, ha nem teljesíti a másik azt a tevékenységet, azt a viselkedést, amit az illető szeretne. 
Itt nézheted meg ezzel kapcsolatban az élő videót!

Ilyenkor a gyerekek teljesen kétségbe esnek, és aki valóban attól fél, hogy a másik szeretetét elveszíti, az valóban elkezd úgy viselkedni, ahogy a másiknak jó, és megfelelő, még akkor is, ha ezzel önmagát tagadja meg. A rosszabb, ha folyamatosan támadja az egyik fél a másikat úgy, hogy a másik ki van téve ennek a pszichikai hatásnak, és félelemben, rettegésben kezd el élni. Attól a félelemtől, hogy elveszíti a másik ember kedvességét, és szeretetét. Hosszú távon ezekből emberi játszmák alakulhatnak ki, amiből a kiút csak ha két ember között megszűnik a kapcsolat. 

Hogyan lehet ebből kilépni? 

Az is megoldás lehet ilyenkor, ha az egyik fél az önismereti fejlődés útjára lép. Ebben az esetben valószínű, hogy elrezegnek egymástól ezek az emberek, és vagy életen át tartó húzd meg ereszd meg játszmákat játszanak, vagy barátságban képesek elválni. Ezután regenerálódni, tovább fejlődni, egyedül, majd  egy magasabb szintű kapcsolatba később becsatlakozni. 
Természetesen vannak olyan emberek, akik inkább a betegségeket választják az helyett, hogy szembenéznének a tényekkel, magukba néznének, és feltárnák ők miben hibásak. Hiba lehet az is, ha nem a saját utunkat járjuk, hanem a másik által jónak tartott úton vagyunk. 
Amikor a másik által jónak tartott utat követjük, olyankor mi magunk is megbetegszünk. Amikor pedig újra a saját életünket kezdjük el élni, helyre jön az egészségünk, ha úgy akarjuk, és teszünk is érte. 

Ebből hogyan lehet kilépni? 

Természetesen ebben segítségedre lehet a Virágterápia, a ThetaHealing®, és a Szimoron Színház is. 

 

Kérlek igyekezz, az időpontok korlátozottak!