Mit üzen nekünk a piros szín?

2019. szept 19.

Mit üzen nekünk a piros szín? A piros szín a következőket üzeni nekünk: 

A piros szín azt üzeni nekünk, hogy szerelmesek legyünk. Ez az a szín, ami növeli a testünk hőmérsékletét, így lázas emberre soha sem szabad piros színű ruhát adni, mert ez által még magasabb lesz a test-hőmérséklete. A piros szín energiával, és életképességgel lát el. Ösztönzi a vérkeringést, segíti az adrenalin termelődését. Eltünteti a fáradtság érzését, ezért nem jó pizsamának, hálóingnek. Nem jó akkor sem, méghozzá különösen nem jó, ha valaki alvási problémákkal küzd. Ilyenkor a kék szín a megfelelő. 
Viszont pozitívan hat a náthára, megfázásra, illetve az arcüreg kezelésére. 

Még mit üzen nekünk a piros szín? Hogyan hat még életünkben ez a szín? 

Feldobja a lelket, magabiztosságot ad, növeli a kezdeményező képességet, és segít a depresszió leküzdésében is. Egyszerűen nagyobb a kezdeményezőképessége annak, aki ilyen színű ruhát visel! Kisfiúknak akaraterőt, bátorságot ad. Ezt teszi azokkal a felnőttekkel is, akik egyébként gyengék lennének. 

Amikor piros színt használsz, levetkőzöd a félelmeidet, a gátlásaidat, és végre felvállalod saját értékeidet, érzéseidet. Megmutatod magadat, és ez nagyon jót tesz az önértékelésedre, és a társas kapcsolataidnak is. 
A vörös mindenféle vágyat is kifejez. A vér színe a vörös, a szerelem színe is a vörös, és a gyökércsakra színe is a vörös szín. A vörös szín fejezi ki a mohó vágyat, amit meg akarunk kapni az élettől. A siker eléréseként is használjuk a vörös színt. Több zászlóban fellelhető ez a szín. A vérnek és a piros színnek is ugyanaz a vibrációja. 
A piros, vagy a vörös szín gyógyítja a vérszegénységet, a paralízist, a rossz vérkeringést, félelmet, depressziót, szorongást. Akarat impulzusát használja fel ez a szín. – küzdelemre sportolóknak nagyon jó, mert a győzelmet sugallja. 
Nem hiába nevezik a Menchester focicsapatát Vörös ördögöknek. 

Miért jó a színterápia? 

A színek két mechanizmusként működnek. Egyszer frekvenciaként, egyszer pedig energiaként. Így pszichológiai ráhatásként is. 
Bioenergetikai vizsgálatokat folytattak Ogyesszában, hogyan működnek a színek az emberekre, és hogyan befolyásolja az egészségüket.
A szín elektromágneses mező, ezért befolyásolja a mi pszichikai adottságunka, mivel észleljük az elektromágneses jelenségeket. 

Itt ismerkedhetsz meg azokkal a színekkel, amit a piroshoz párosíthatsz.  

 

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!

Hogyan állj fel a padlóról, és maradj talpon!