Mit gondoltam 18 évesen a pénzről?

2022. máj 23.

Kattints a képre a videóért!

1. Mit gondoltam 18 évesen a pénzről?

18 évesen azt gondoltam a pénzről, hogy nekem nagyon sok lesz.
Még alig múltam 18, amikor elkezdtem dolgozni. Az első fizetésemet, amikor megkaptam, rögtön elmentem a Bankba, és nyitottam egy Ifjúsági takarékbetétkönyvet. Az otthonom megteremtésére szántam ezt az összeget. Nem is gondoltam, hogy ezzel egyidőben anyukám is gyűjt Nekem

2. Mit gondoltam 18 évesen a pénzről?

Nagyon sokat tanultam eddigre már a pénzről, hiszen a középiskolát is a pénzügyi tanulással töltöttem, gyakorlatilag általános iskolás korom óta gyűjtöttem. Először biciklire, amit meg is kaptam a 9. szülinapomra. Majd magnóra, amit 14 évesen kaptam meg. Majd kétkazettás magnóra, amit akkor vettem meg, amikor már dolgoztam. Bármi vágyam álmom volt, megvalósítottam. Még hozzá úgy, hogy nem ettem meg a pillecukrot, hanem helyette gyűjtöttem a pénzt. A régi öregek így működtek. Ezt tanultam, ezt tettem én is.

Amikor pedig már dolgoztam, és nem tudtam beosztani sokáig a pénzt, addig pulóvereket, mellényeket kötöttem, és eladtam olcsóbb áron, mint a butik. Így másfél szereztem meg a jövedelmemet. A pénzből pedig csinos ruhákat vettem. Olyanokat, amiket addig csak álmomban kaphattam meg.

Közben pedig közösségbe jártam, és élveztem a munkám és a szabadidőm minden pillanatát. Hiszen a pulóver kötése számomra a kreativitásom kifejezése, és a hobbim is volt egyben. Az, hogy nem magamnak kötöttem csak, hanem a családtagjaimnak, és még kereskedtem is vele, egy hatalmas ÖN- BIZ- almat adott. Tudtam mindig van feljebb, és mindig mindent meg tudok oldani az életben. Még úgy is, hogy édesanyámnak haza adtam a fele fizetésemet a rezsire meg a vacsorára. Ebben az időben én így éltem. Szerencsésnek mondhatom magam, mert így felkészülhettem a későbbi nagybetűs ÉLET-re.

Ma már ezt nem így tanítják. A reklámokból, és a csapból is az folyik, vegyél fel hitelt. Ez annyit jelent, igyál előre a medve bőrére.

 

 

 

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!