Milyenek az érzelmeink?

2023. ápr 5.

Milyenek az érzelmeink?

Az érzelmeink sokszor váltakoznak. Attól függően milyen a szeretet edényünk, hogy elégnek érezzük e a szeretet az életünkben, vagy kevésnek. Illetve érezhetjük azt is, hogy valaki túl tölti az érzelmi edényünket, és menekülnünk kell tőle ezért. Hiszen ha egy 2dl es pohárba fél liter vizet szeretnénk önteni, az kifolyik a 2 dl es pohárból. A fél literes tartályba ha beleöntesz 2dl vizet, akkor Neked nem marad semmi, ő pedig szeretet éhes maradt. 

A hideg típusnak a legkisebb a tartálya. Hogyha egy önfeláldozóval, vagy egy hideggel, szentimentálissal találkozik, még együtt tudnak maradni hosszabb ideig. De ha egy empatikussal, szenvedélyessel, egoista vezetővel, akkor nem tudjál megfelelően tölteni egymás szeretet tartályát. 

Már pediglen fontos, hogy a szeretet tartály töltve legyen. Ezért is fontos, hogy mielőtt elmélyedne a kapcsolat, tudjuk ismerjük a másik szeretetnyelvét. Ehhez nyújt segítséget a Kronobiológiai Pszichogenetika Érzelmi tipológiája. 

Megtanuljuk mi az a 10 szeretet típus, amiket fel kell töltenünk vagy saját magunknak, vagy külső segítséggel. Amikor ez megtörténik, már nem vagyunk magányosak, elesettek, nem érezzük magunkat egyedül. Átjár minket a boldogság, és az öröm. 

Milyen gondoskodás és szeretet fajták léteznek?

  1. Isteni
  2. Szülői
  3. Család, rokoni
  4. Barátok, ismerősök
  5. Önmagunk szeretete
  6. Házastárs, partner
  7. Gyereke, betegek, öregek, háziállatok, növények, elesettek
  8. Odaadás a társadalmi környezetünk számára
  9. A világ felé, környezetem, az egész emberiség, élővilág, az egész Föld iránt
  10. Isten minden teremtménye iránt, létező iránt aki él, aki valaha élt, ezután élni fog.

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!