Mikor tervezz előre?

2021. dec 17.

Mikor tervezz előre?

Bármikor, bármit szeretnél elérni az életedben, mindig előre kell tervezni. Ha nem ezt teszed, akkor ahogy esik úgy puffan stílusban semmi sem úgy sikerül, ahogy szeretnénk. Nagyon sokan élik ezt az életet, és nem tudják, miért nincs idejük semmire. Mint ahogy azt sem tudják, miért nem működik az életük úgy, ahogy szeretnék, hogy működjön. 

 

Ehhez eszközöket, és az eszközök használatához tanácsokat, ötleteket is kapsz majd, hogy megvalósuljanak az álmaid és lehetőségeid legyenek a több minőségi idő használatához is az életedben. Ha van kérdésed, átbeszéljük a megoldásokat is.

Mikor tervezz előre? 

Olyankor is, amikor az idődet akarod beosztani. Mit használok ahhoz, hogy ez az időbeosztás jól működjön? Pongor- Juhász Attila Időgazdálkodás Gyakorlatsorát. Iratkozz fel Te is az oldalára, vagy a könyveire, hogy megkapd. Nagyon jó amikor a hét összes napját felírod táblázatba, és a nap 24 óráját felosztod 15 percekre, és vezeted mindennap 28 napig, azaz 4 héten keresztül, mikor mit csináltál.

Így látod meg, hogy milyen szinten, és miben kell változtatnod az életeden a hét napjain. Ez egy támpont abban, hogy felelősen tudj élni az életben a saját időddel. 

Miért jó Neked, ha tervezed az idődet? 

Csak az első négy hét lesz nehéz. Hiszen megfigyelni, és leírni negyedóránként mikor mit csinálsz, nagyon fárasztó dolog. Nekem egy cégnél ahol dolgoztam, ott 5 percre lebontva kellett a Munkaidőtükörnek nevezett dolgot vezetnem. A főnökünk tudni akarta , mire megy el az időnk, a kollégáimmal együtt. Így a napnak a nagy részében kellett ezzel foglalkoznunk. Ez alapján szűrte ki a vezetőnk azt a szerinte holt időt, amit másra is használhattunk volna. Így még több feladatot adott, miután átértékeltük együtt az 5 perces időszakokat. Így sokkal hatékonyabban dolgozhattunk. Valójában a cél az, hogy TE is hatékonyabb legyél a saját időddel kapcsolatban. 

Siess, jelentkezz minél hamarabb, mert a helyek korlátozottak!