Miért kezdtem bele a SzomatoDrámába?

2021. nov 4.

Miért kezdtem bele a SzomatoDrámába?

Évekig szenvedtem a depresszió különböző helyzeteiben, Aztán úgy döntöttem, ezen változtatok. Ekkor jelentkeztem Dr. Buda László pszichiáter és pszichoterapeuta tanfolyamára, a SzomatoDráma alap-tanfolyamra. 

A szomatodráma egy játékos, kreatív önismereti és terápiás módszer, mely üzeneteket közvetít a testtől a tudatig és vissza, ezáltal egy aktív-, értelem- és érzelemteli kommunikáció lehetőségét nyitja meg belső világunkkal.

Miért kezdtem bele a SzomatoDrámába?

A testi elváltozásokról is szerettem volna többet megtudni, megismerni. 

A módszer azon az elven alapul, hogy a saját testünkről alkotott elképzeléseink térbeli kivetítése, mélyebb megismerése és kreatív átalakítása gyógyító folyamatokat indíthat szervezetünkben. Mindez a személyes kapcsolatfelvétel, a testüzenetek szeretetteli elfogadása, az érzelmi elakadások feloldása, a játékban feltáruló helyzet átrendeződése révén valósulhat meg.

Az módszer folyamán megismerkedhetünk amint bent, úgy kint elv egy újszerű megismerésével. 

Egy szervi elváltozást, elakadást, mint egy szoborcsoportot jelenítenek meg a játék folyamán férfiak és nők. Ilyenkor a jelen pillanat érzéseit, érzeteit játsszák el, elmondják az érzéseket, amiken átmennek, miközben bizonyos szerveket jelenítenek meg, s így a főszereplő-, akinek a betegségéről éppen szó van-, rájön kik voltak az életében, akik miatt a szervi elváltozás megtörtént. Illetve, milyen hitrendszerek, élethelyzetek idézték azt elő. Mikor tudatosul a szituáció, az érzetek, érzések, ezt a szoborcsoportot átrendezi olyan formán, ahogy neki kényelmes, jó érzéseket vált ki belőle. S lássatok, csudát elmúlik a betegség.

Nem csak a SzomatoDráma

képes oldani a szervi rendellenességeket, elváltozásokat. Sok- sok más energetikai módszer is létezik erre. Az egyik ilyen, a Családállítás, ami ugyanilyen tematikával dolgozik, azzal a különbséggel, hogy itt az apával, az anyával, a rokonokkal, a kollégákkal, vagy bármilyen személlyel, és bármilyen érzéssel meg lehet testesíteni a játékban szereplőket. Ezeknek a játékoknak a segítségével feloldhatod évek óta fennálló blokkjaidat, bánatodat, szomorúságaidat. Elmulaszthatsz negatív érzéseket az életedből, a lelkedből. Így megtisztulnak a testi energiák, letisztulnak a lelki érzések, és felemelkedik a rezgése a test, lélek, szellem hármasának. Terápiás tanácsadás és konzultációval egyéni foglalkozás keretein belül ThétaHealinggel, és egyéb technikákkal segítek ahhoz Neked, hogy megold ezeket a dolgokat, ha nem a csoportos találkozók híve vagy.

Van egy harmadik fajta megközelítése is ennek a technikának.

Ez a SzimbolonSzínház. Ebben a megközelítésben Tarot kártyák segítségével dolgoznak a különböző kártyán szereplő alakokra, tárgyakra, és azok az emberek akik eljátsszák a szerepet, sokszor nem is értik, a másiknak mi az, amit mutogatnak. A játék végén ha a Főszereplő szeretné elmondani ki kit testesített meg ebben a darabban, megteheti.

Nagyon érdekes megélni ezeket a szerepeket, mert bármelyiket is választod, a szerep valahol, valamilyen formában, valamiért Neked is üzen.

Mi, akik elvégeztük az alap-tanfolyamot, ezeket a technikákat használtuk hivatásunk megtalálására, problémás kapcsolataink helyretételére, és még sok- sok egyéb dologra. A határ csak a csillagos ég.

Mindegyik játékban, a végén azt a helyzetet állítjuk fel a színpadra, ami Nekünk éppen akkor a legoptimálisabb. A belső történéseket, Tőled idegen emberek mutatják meg Neked tükröt tartva a jelenlegi éppen aktuális valóságodnak megfelelően. Ha kíváncsi vagy, válaszd a Neked megfelelőt!

Kellemes játékot, és gyógyulást kívánok, testileg, és lelkileg egyaránt!

Amennyiben szeretnél, gyere el a Spirituális Segítő Szakember egyéni konzultációjára!

Jelentkezni lehet: 

 

 

 

Hogyan állj fel a padlóról és maradj talpon!

Hogyan állj fel a padlóról, és maradj talpon!