Mi az alkalmazotti gondolkodás?

2021. jún 10.

Mi az alkalmazotti gondolkodás?

Az előző részben megnézhettük, “Mit tanultak az idősebbek a pénzügyeikről?”

Ebben a részben pedig az alkalmazotti gondolkodásról lesz szó.

Ezt már egészen kis gyermekkorban elkezdik a szüleink a következő formában:

Ezt ne csináld, azt nem szabad. Most átmehetsz a barátodhoz, most pedig nem engedem meg ezt, vagy azt.

Mi az alkalmazotti gondolkodás?

Hogy hol folytatjuk? Hát a bölcsődében.

Most ezt csináld, most azt, azt nem szabad, ezt viszont igen- mondja később a dadus, és az óvónéni is.

Nem beszélve arról amikor a felnőttek megmondják a gyerekeknek, hogy ne olyan színűvel színezzenek, mert az nem jó. Pedig ők még látják az emberi aura színeit, és ezért használják azokat a színeket, vagy éppen a lelkük színeit szeretnék a színek által visszaadni, dolgokat kirajzolni magukból, hogy ez által feldolgozzák. Ők ösztönösen tudják hogyan tegyék. Mire felnőnek, addigra kineveljük belőlük ezt a tulajdonságot, és így nevelünk a tudásunk által depressziós, pánik hangulatú felnőtteket.

Aztán jön az iskola:

– Vajon itt mit tanulunk, amikor 45′-es órák vannak, és 10′- es szünetek. Csodálkoznak hogy sok a hiperaktívnak minősített gyermek?- Hiszen az egyik jó focista lenne, a másik kiváló táncos. De vajon van- e minden szülőnek erre pénze, ideje, kitartása, hogy megvalósítsa gyermeke, vagy éppen gyermekei álmát? – Hát persze hogy nincs! Vagy mégis? Ismerek olyat, aki rájött, hogy vagy dohányzik tovább, és a gyermekének ugrott a karrierje, vagy abbahagyja a dohányzást, és a fia lehet továbbra is kiváló focista. Ez már egy tudatos döntés! Vajon képes mindenki ilyen döntésre? Persze hogy nem!

A középiskolába menet aránylag már kevés olyan gyermek van aki nem fogad szót, hiszen aki nem fogad szót, az kihullik a rostán. Vagyis nem megy középiskolába, hanem elkezdi a munkás éveket.

Miről szólnak ezek a munkás évek? Igen főnök. Csinálom főnök. – Nem, dehogy megyek el szabadságra. Tudom nem mehetek külföldre, mert lehet be kell jönni dolgozni ha valaki kiesik a munkából. – Ismered ezeket a helyzeteket?

Vajon milyenné vált az ilyen emberek gondolkodása? Azt kérdezik: -Hogyan oldjam meg,?- vagy azt-, Hogyan alkalmazkodjam?

Rád melyik gondolkodási mód a jellemző? 

Legközelebb átvesszük a: – Hogyan oldjam meg gondolkodás? – kérdésére a válaszokat.

Vajon hol jön itt a képbe a Cashflow társasjáték? Olvasd tovább legközelebb, és megtudod!

 

Hogyan állj fel a padlóról és maradj talpon!