Kisezerjófű „A szolgálat virága”

2020. márc 4.

Kisezerjófű „A szolgálat virága”

Gyenge akaratú emberek, akik túlságosan reagálnak mások kívánságaira, feladják ezért a saját igényeiket is. Bátortalanok, túlságosan jó indulatúak, másoknak túlzottan próbálnak segíteni. Önállótlan, aki nem tud saját magáért kiállni, hiszen túlzottan mások hatása alá kerül.
Ez vonatkozott rám is, amikor ezt a virágot szedtem. Érdekes volt megtapasztalni később, ahogy fel mertem vállalni önmagam, a véleményemet, és kiállnom saját magam mellett. 

A szűz horoszkópú emberek virága. Vajon miért is voltam ebben a szituációban, amikor én is ebben a horoszkópban születtem. 

Edward Bach szerint a világban két nagy probléma van: az egyik amikor az ember csak magának, a másik ha csak másnak akar megfelelni. A Kisezerjófű a második csoportba tartozik. Ilyenek a szolgalelkű emberek.

Az ilyen ember fáradt, és agyonhajszolt, a lelke gyenge, az életerő és a kitartás is hiányzik az életéből. Sokszor túl sokat vállal a szolgálatból, és hagyja magát kihasználni. Csalódik az emberekben, de még akkor is megbízhatóan segít. Ez a lételeme, segíteni másoknak mindenáron. Ha pedig ezért kihasználják, akkor elkeseredik. Elhitetheti magával, hogy ő arra született, hogy önzetlenül segítsen másoknak, akár belső életét felszámolva is. Ha ezt megteszi, akkor nagyon elkeseredetté válik. Közben pedig nem érti nem látja a dolgok miértjét. 

Nagyon fontos, hogy megtalálja az adok- kapok egyensúlyát, mert csak akkor lehet boldog, ha úgy szolgál, hogy közben nem engedi másoknak hogy kihasználják. Ekkor megtalálja az életcélját, és az örömöt, a boldogságot az életében. Örömmel, önzetlenül segít, anélkül, hogy kihasználnák őt. Így megtalálja az életcélját, és a világ hasznára válik. Az ilyen ember szerény, mint ahogy a virág is az. Csodálatos, és kifinomult ha közelebbről szemléljük. Olyan mint az ilyen tulajdonságokkal rendelkező ember. 

 

Hogyan állj fel a padlóról, és maradj talpon?