Karácsony a szeretet ünnepe!

2021. dec 24.

Karácsony a szeretet ünnepe!

Miért a szeretet ünnepe?

Régen a család mindig együtt volt Szent Este, amikor a kis Jézus megszületett. Anyukám Mária, és én is annak születtem. Ráadásul szűz horoszkópúak vagyunk. Szűz Mária Magyarország védőszentje is egyben. 

Boldog vagyok minden karácsonyért, minden együtt töltött pillanatért. 
Karácsony este, mindig mi gyerekek díszítettük fel a fenyőfát. Sokszor saját magunk elkészített díszekkel. Anyukámnak még mindig megvannak ezek. Elmentünk együtt a Szentmisére is éjfélkor. Így ünnepeltünk.

Karácsony a szeretet ünnepe!

Hosszú évek teltek el. Ma már én vagyok az anyuka, a nagymama, a társ. Jó magam főzök, és sütök. A gyerekek is kirepültek, de karácsonykor, Szent este még mindig találkozunk. A többiek együtt díszítik föl a fenyőfát. Majd vacsorázunk, szintén együtt. Ez után mindenki kiteszi az ajándékot úgy, hogy senki se lássa. Utoljára én teszem ki az ajándékokat, Megszólaltatom a kicsi harangot, meggyújtom a csillagszórót, az egyik gyermekem pedig bekapcsolja a Youtubon a Mennyből az angyal éneket. Boldogok vagyunk együtt. Nem az számít, hogy mekkora az ajándék, hanem az együtt töltött idő. Az ajándék önmagában grátisz mindenkinek, ami megkoronázza az estét. 

Maga a gesztus számít!

Az, hogy ismét együtt vagyunk, és hogy megint úgy történik minden, ahogyan régen is történt. A hosszú évtizedek alatt. 

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!