Hogyan valósíthatjuk meg magunkat?

2019. aug 18.

Ha tudod mi az irány, olyankor könnyebb túltenni magad a pofonokon is, hiszen tudod hogy mindenképpen megkapod azt a jó dolgot, amit elterveztél, csak idő kérdése az egész. 

Miért írom ezt? 

Vannak azok az emberek, akik szeretnének dolgokat megvalósítani az életükben, de vagy a szüleik, vagy a párjuk, vagy a környezetük nem helyesli ezek megvalósítását, és ezért lemondanak a vágyaikról, a céljaikról. Ezek az emberek azok, akik idősebb korukra megkeserednek, és nem találják az életben az örömöt. Nem mindegy, az utadon melyik ajtón mész be, melyik utat választod. A saját ajtódat, vagy másét. Melyik a Te választásod? 

Hogyan valósíthatjuk meg magunkat?

Ehhez mindenképpen fel kell vállalnunk saját magunkat, az érzéseinket, azokat a tevékenységeket, amiket a mindennapjainkban látni szeretnénk az életünkben. Tudnunk kell kik azok az emberek, akiket beengedünk az életünkbe, és kik azok az emberek, akiket nem engedünk be az életünkbe. Vedd észre, amikor meg kell húzni a határokat, és tedd is ezt meg, hogy meghúzod a határaidat. Akkor mások is tiszteletben fogják tartani egy idő után ezeket a határokat. Fontos, hogy legyenek céljaid, de ezek a célok ne ütközzenek a tényleges önvalónkkal. Amikor vannak céljaink, olyankor az élet nem pofoz úgy jobbról, balról, mert tudod mi az irány. 

Mikor talál az ember örömöt az életében?

Ez akkor történik meg, ha elfogadjuk magunkat, szeretjük magunkat, örülünk az életnek, és az életben betöltött helyünknek, szerepünknek. Ha a környezetünk ezt nem engedi, akkor két dolgot tehetünk. Beletörődünk, vagy felvállaljuk a konfliktusokat. Amikor beletörődünk, akkor ne felejtsük el, hogy mi ezt a szerepet, azt az embert azért választottuk magunk mellé, hogy játszmázhassunk, és nem ő az oka annak, hogy valamit nem teszünk meg, hanem mi nem szeretnénk valamiért megtenni azt a bizonyos dolgot. Lehet azért választottuk ezt a kifogást, mert félünk, mi lesz ha megtesszük a régen áhított dolgot. Még mindig jobbnak találjuk, ha életünkben negatív biztonság van, mintha bejön az életünkbe a változás, és ez által a bizonytalanság.

Hát figyeljünk oda!

  • Mit szeretnénk? 
  • Mikor szeretnénk?
  • Szeretnénk e egyáltalán?
  • Milyen emberré válunk az által, ha megvalósul?
  • Szeretnénk e olyan emberek lenni?
  • Felvállaljuk ezért a konfliktusokat?
  • Muszáj konfliktusba kerülnünk, vagy Nyertes- nyertes pozícióba megoldhatóak a dolgok?
  • Hogyan oldjuk meg Nyertes- nyertes pozícióban ezeket a dolgokat? 

 

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!