Hogyan tudunk lefaragni a rezsinkből?

2020. ápr 19.

Hogyan tudunk lefaragni a rezsinkből?

A mai világunkban sokan megszokták, hogy 28-35 celzius fok van a lakásban télen.
A másik pedig, hogy mindenhol ég a villany a lakásban.
Vagy éppen a vízszámlán fogunk megtakarítani. 
Tehát a fűtés, a villany, és a víz. Hiszen ezeken lehet megtakarítani. Ha emeletes házban laksz, akkor a közös költségen nem tudsz spórolni, ha kertes házban laksz, akkor viszont a közös költség helyett érdemes ezt az összeget megtakarítanod egy esetleges kiadásra. 

Hogyan tudunk lefaragni a rezsinkből?

Több féle fűtésből lehet megtakarítani, most ezekről írok.

Igaz, már kifelé megyünk a télből, hiszen itt van a tavasz. Most jött el az ideje annak, hogy kívülről, vagy belülről leszigeteljük az otthonunkat úgy, hogy a következő télen kevesebb legyen a fűtésszámlánk, és ezáltal megtakarítsunk. Természetesen ez is pénzbe kerül. Ha csak a radiátorok mögé tesszük fel a hőtükör tapétát, már azzal is rengeteget megtakarítottunk. 

Lehet, hogy radiátorod van.

Akkor érdemes olyan szelepet vásárolni, amelyik hőfokra beállítható. Külön minden helyiségbe, hiszen így nem kell mindenhol ugyan annak a hőmérsékletnek lennie egész nap. A hőfokszabályozó által mindig hasonlóan kell felöltöznöd, és a komfortérzeted is sokkal jobb lesz. Megteheted, hogy az egész lakásodat egy termosztáttal szabályozod, de ha több szintes az otthonod, akkor fönt meleg lesz, lent pedig hidegebb. Ezért ha a nap nagy részét lent töltitek, éjjel pedig az emeleten alszotok, akkor ez nagyon megnehezíti az életeteket. Éjszakára hűvösebb idő kell, a nappali tevékenységekhez, TV nézéshez üléshez melegebb. 

Lehet hogy gázkonvektorod van. 

Ebben az esetben is napközben lehet őrlángon vagy egyesen a hőfokszabályozó. Este fürdéshez kell csak felvenni, éjszakára pedig megint vissza. Ha ügyesen gazdálkodsz, akkor nagyon sok pénzt tudsz szintén megtakarítani, hogy ezt az összeget másra költsd el. Vagy megtakarítsd.

Hogyan tudunk lefaragni a rezsinkből?

Most pedig az áram számla jön.

Rengeteget megtakaríthatsz a ledes izzókkal. Hogy többe kerül az égő ára? Lehet! Viszont nálunk több mint négy éve amikor ide költöztünk állítottuk át az égőket ledre. Mindegyiket. Azóta egy égő égett ki, és kb. 1/3- át megtakarítjuk havonta a villanyfogyasztásnak. Idetartozik az is, hogy az új hűtők már gazdaságosabbak, mint a régiek. Akkor is nyersz energiát, ha sűrűbben engeded le, mosod ki a fagyasztódat, ha régi energia csoportba tartozó hűtőd van. A nagy fogyasztású számítógépeknél jóval kisebb fogyasztásúak a laptopok. Ezen is megtakaríthatsz. Illetve, ha lekapcsolod, kikapcsolod az elektronikai dolgokat, hogy a ledek se világítsanak. 

Most pedig jön a vízfogyasztás. 

Mielőtt megengednéd a vizet, tegyél a kezedre folyékony szappant. Utána folyasd csak a vizet rá. Mielőtt megtörölnéd a kezed, zárd el a vizet. 
Amikor fogat mosol, pohárba tegyél vizet, és ne folyó vízben mosd a fogad. Utána is ráérsz kimosni a csapból a fogkrémet. 
Ha fürdesz, akkor zuhanyozd le magad, tegyél a zuhany pamacsra szappant, csutakold le magad, majd ha készen vagy, akkor mosd le magadról a habot. 
Amikor mosol, ne félig pakold meg a ruhát, hanem tele, és így válaszd ki a megfelelő programot. 

Ha így teszel, sokkal könnyebb lesz kifizetni a rezsit, mert kevesebbek lesznek a számlák összegei. 

Ha többet szeretnél megtudni arról, hogyan sikerült ezekre a dolgokra rájönnöm, megtapasztalnom az életem folyamán, akkor kérlek kérd az ingyenesen letölthető e-bookot. 

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!