Hogyan tovább holnap?

2021. dec 28.

Hogyan tovább holnap?

Ha már elkészültél a 10 éves, 5 éves, éves, féléves terveiddel is, akkor itt az ideje, hogy a napi terveidet megírjad. Miért érdemes előtte levő este megírnod a terveidet? Míg éjszaka alszol, az agyad arra fókuszálja magát, hogy véghez vigyen mindent, amit papírra vetettél előző este. Így gyakorlatilag saját magadat arra programozod be, hogy rendben minden tervedet megvalósíts, amit előtte levő este elterveztél. 

Van egy történet, ami két favágóról szól: 

Az egyik favágó 80%- ban a baltája élezésével van elfoglalva, ennek a favágónak ekkor 20%- ot kell csupán szánnia a favágásra. Viszont ha életlen fejszével áll neki a tevékenységnek, és csak 20%- ban élesíti meg a baltáját, akkor 80%-ban a favágással fog foglalkozni, és nagyon elfárad.

Hogyan tovább holnap?

Először is írd le a halogatásaidat egy A4- es lapra, majd írd meg a holnapi terveidet, és aludj egy jót. Miért fontos leírnod a halogatásaidat? Hogy hosszú távon megszüntesd a halogatás által okozott mentális és lelki problémákat. Reggelre a gondolataid elkezdenek beállni arra, hogy az előző este leírt dolgokat megvalósítsa. A második este érdemes kipipálni, vagy sorkiemelővel áthúzni azokat a dolgokat, amikkel elkészültél. A többit átviheted a következő napra. Aztán este megint megírod a következő napi listádat…

Az első halogatás listám kb. 300 sorban fért ki. Ezzel a technikával csökkentettem le, s most maximum 20 ilyen halogatás dolog van, amivel foglalkoznom kell időnként. Viszont naponta egy órát napközben fordíthatok magamra. Te is lefekhetsz, vagy zenét hallgathatsz, vagy olvashatsz a felszabaduló idődben.

Hát próbálld ki 30 napon keresztül. Meglátod érdemes!!!

S ha szeretnéd, segítek Neked ebben a komplex módszerrel.

 

Hogyan állj fel a padlóról, és maradj talpon!