Hogyan találjuk meg az egyensúlyt a pénzzel?

2019. dec 29.

Hogyan találjuk meg az egyensúlyt a pénzzel?

A társadalom vonzalma egyre jobban nő az elismerés, és a vagyon, a pénzfelhalmozás felé. Egyre többen vesznek fel hitelt, váltanak ki hitelkártyát. Akik a mély jegybanki alapkamat hatására vették fel hiteleiket, nem is sejtik, lehetséges hogy egy újabb hitel bombán ülnek, amennyiben nő a jegybanki alapkamat. Márpedig Amerikában már elkezdődött az alapkamatok növekedése. De nem erről akartam most éppen írni.

Az ősember kényszerűségből, amikor elejtette a vadat, kénytelen volt azon nyomban megenni, főleg a meleg éghajlati övben, hiszen ha ezt nem tette meg, akkor másnapra a hús megbüdösödött, és ehetetlenné vált, vagy ha megette, akkor megbetegedett tőle.

Hogyan találjuk meg az egyensúlyt a pénzzel?

Hogy mi köze ehhez a pénznek?

Az ember, ahogy megkapja a pénzt, elkezdi költeni, mintha kényszert érezne arra, hogy ne hagyjon holnapra, a jövő hétre, vagy a hónap végére. Ennek az a következménye, hogy az emberek elenyésző részének vannak csak megtakarításai. Nem untatnálak a számokkal, ez az elemzők, és a biztosítási, befektetési tanácsadók dolga.

Sok ember megalkuszik az élettel, és kényszerűségből nem a bőség orientáltság felé törekszik, hanem a nadrágszíjat húzza meg. – Persze olyan is van, hogy ezt kell tenni.

Mindenesetre a pénznek az a tulajdonsága,

hogy a tulajdonosának mindig hasonló mennyiségű pénz áll a rendelkezésére, hónap végére. Ez akkor is így működik ha a hitelek miatt marad annyi hónap végére, és akkor is így működik, ha fizetéskor „előre fizet magának” (vagyis megtakarít). Így hónap végére ugyan az a pénzmennyiség áll a rendelkezésére.

Ezt hogyan tudod nyomon követni?

Úgy, ha elkezded vezetni a bevételeidet, és a kiadásaidat.

Ezt tanítom meg az új stratégiával megtartott Cashflow társasjáték összejöveteleken is.

A kényszerűség sok mindenre rávesz embereket, még arra is, hogy hiteleket, hitelkártyákat kezdjen használni, és az ördögi hitelspirálból ezért ne tudjon kikeveredni.

A Cashflow összejöveteleken erre is kapsz megoldási javaslatokat!

A hagyománytisztelő emberek

nem dőlnek be a reklámok hatásainak, és ezért megtakarításaikkal gazdálkodnak zsonglőrök módján, ezzel megelőlegezve életükben azokat az árucikkeket, amiket a későbbiekben megvásárolnak. Ők még abban hisznek, hogy a számláik kifizetésekor maguknak is fizetnek, így megtalálva az egyensúlyt a bejövő és kimenő pénzek között.

Nagyon fontos, hogy a pénznek energiát adj,

ahogy más dolgoknak is az életedben. Hiszen ami fontos Neked, annak adsz energiát. Aminek energiát adsz, az pedig elkezd növekedni. Ezt mondja ki a metafizika törvénye is, ami a megfigyelés által történik.

Hogyan adsz energiát a pénzednek?

Megfigyeled, hogy hol vásárolsz? Mennyiért vásárolsz? Fontos számodra a márka? Fontos számodra a szomszéd mit vásárolt? Neked is az kell? Mivel leszel több, vagy kevesebb az által, ha erre fókuszálsz? Kinek akarsz megfelelni? Magadnak, vagy a szomszédnak? Szükséged van arra a dologra, vagy csak pótcselekvés? Milyen álmaid vágyaid vannak? Ezek biztosan a Tieid? Elbírja a pénztárcád? Volt már bűntudatod az miatt, hogy valamit megvettél? Hogy érezted magad?

Milyen pénzügyi ismereteid vannak?

Szeretnél jártasabb lenni? Szeretnéd jobban rendbe tenni a költségvetésed?

Akkor itt jelentkezz!

Válaszolj magadnak ezekre a kérdésekre, vagy válaszolj a Bőség klubnak emailben, vagy a Facebook oldalon.

Ha tetszett a cikk, osszad meg!

Jelentkezz mihamarabb! A férőhelyek száma korlátozott!