Hogyan szoktam le a cigarettáról?

2022. aug 1.

Hogyan szoktam le a cigarettáról?

Dohányoztam több mint 30 évig. Napi 1,5-2 doboz cigarettát az utolsó időben. 
A főnökömmel napi szinten vitáztunk, mert én ki akartam menni szünetre, hogy dohányozzak, ő pedig azt mondta csak fél óra múlva mehetek. A lakáshitel csak a duplája volt a cigarettára költött összegnek. Csak? 40.000Ft volt a cigi, 80.000Ft volt a lakáshitel, 60.000Ft a rezsi, és akkor még nem éltünk. 180.000Ft, és nem ettünk, nem öltözködtünk, nem utaztunk. 

Döntöttem! 

Abbahagytam a dohányzást. Egyik napról a másikra. Használtam a nikotintapaszt, és a Bach- virágok közül is a Dió, és a Cseresznyeszilva virágát. Az egyik az akaratomat erősítette meg, a másik pedig segített legyőzni az agresszivitásomat, ami a leszokás miatt volt. 

Teltek az évek. Majdnem 14 évig nem dohányoztam. Aztán jött egy szerelmicsalódás, és visszatértem a cigarettához. Újabb másfél évet éltem le a szenvedély rabságában. Amikor megkérdezett a környezetem miért dohányzom, ennyit mondtam: – Mert szeretek dohányozni. – Valóban a cigaretta szeretet hormonokat szabadít fel az agyban. Ezenkívül pedig a gyökér csakra és a szakrális csakra működését is elősegíti. 

Ekkor már havi 48.000Ft volt a cigarettára költött összeg, pedig fele annyit szívtam, mint előtte. Aztán jött a válság, és mielőtt dobozonként 2000Ft lett volna a cigaretta, megint abbahagytam. Ekkor egy titkos segítőm segített, no meg én is ThetaHealinggel dolgoztam magamon. Tudom, hogy az első 1 hónap a nehéz. Utána már könnyű. Már 40 napja nem vettem cigarettát. Ez idő alatt kb. 3x próbáltam cigarettázni, de nagyon utáltam. Szédültem, és hányingerem volt tőle. Szóval ez is mutatja, hogy nincs rá szükségem. 

Te dohányzol? Hogyha igen, akkor összeszámoltad már az összeget amit rá költesz? Szeretnél több szép ruhát, cipőt, táskát, üdülést? Mi tart tőle vissza? A pénz? Az idő? A munka? A kevéspénz? Mire vagy képes azért, hogy boldogabb életed legyen hosszútávon? 

Keress bátran, ha szeretnéd abbahagyni a szenvedélyedet, ami hátrafelé visz, és nem előre. 

 

 

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!