Hogyan Ne csináld!

2021. jún 6.

Hogyan Ne csináld!

2006- ban elmentem egy céghez. Már nem is az a fontos milyen pénzügyi cég volt, hiszen utána a pénzem először egy másik majd egy harmadik pénzügyi intézethez került, mert az a cég ma már nem létezik. Megnyugtató volt számomra, hogy legalább a papírjaimnak gazdája maradt, akikhez tudtam fordulni a kérdéseimmel.

Hogyan Ne csináld!

Mindenesetre a pénzügyi szakember rajzolgatta Nekem a kockákat mutatva ezzel, mennyi hasznom lesz biztosan. Hiába volt ott egy pénzügyileg tájékozatlan rokonom, akkor még a Unit Linked Befektetési egységekhez kötött életbiztosítást az a cég nem forgalmazta ahol én dolgoztam, és ezért nem is értettem én sem hozzá. Nem tájékozódtam megfelelően, és hagytam hogy annak ellenére hogy kicsi a kockázat tűrő képességem, befektessek nem kevés pénzt.

Történt mindez 2006- ban a válság előtt két évvel. 2008- ban hiába mondták Nekem, hogy tegyek bele még, már nem volt bizodalmam, hiszen úgy is fele pénzem elúszott. Amikor letelt a 10 év 2016- ban realizálva a veszteségemet, kivettem a maradék pénzt, és tudomásul vettem, hogy én voltam tájékozatlan, felelőtlen, és ostoba amikor nem olyan befektetési formát választottam, ami megfelelő lett volna számomra. Mindezt a nagyobb haszon reményében. Lehet a kapzsiság vezetett, és a naivság? Vagy a tudatlanság? Vajon mi mozgatja az embereket ha pénzről van szó?

Dönthettem volna máshogyan is?

Következő cikkem arról fog szólni: Mi változott azóta a pénzvilágban, és ma hogyan csinálnám? 
Hiszen a Cashflow interaktív oktató társasjáték sok mindenre megtanított. 

Hogyan állj fel a padlóról és maradj talpon!