Hogyan kezdjek új életet mint vállalkozó?

2021. máj 5.

Hogyan kezdjek új életet mint vállalkozó?

Arra, hogyan lett először a Cashflow játék kitalálója vállalkozó, elmesélek egy történetet:

Robert Kiyosaki egy amerikai multicsilliárdos, aki 4. generációs japán amerikaiként született meg. Édesapja, akit szegény papának hívott, tanár volt, akinek 4 egyetemi diplomája volt, és mégsem tudta úgy élni az életét, ahogyan szerette volna, pedig magas fizetéssel rendelkezett. A számlái mégsem voltak sose határidőben befizetve, és nem értette miért nem tud sose annyi pénzt előteremteni a családjának, amiből vidáman megélhettek volna.

Gazdag apja,- aki barátja Mike édesapja volt-, pedig nem fejezte be az alaptanulmányait sem az egyetemen, mégis folyamatosan gazdagodott, mindig voltak tartalékai, cégei, befektetései.

Amikor Robert megkérdezte édesapját hogyan lehet meggazdagodni, ő azt mondta a fiának:

– Kérdezd meg Mike apját, mert ő tudja erre a választ. – Így Robert feltette ezt a kérdést barátja apjának is. Mivel Mike- t is érdekelte a válasz, így együtt mentek, és Gazdag papa megtanította az ekkor 9 éves fiúkat a saját bőrükön éreztetni azokat a dolgokat, amiket egyébként az emberek csak felnőttként, az iskolák elvégzése után tapasztalnak meg.

 

Viszont történt valami: Elkezdtek azon gondolkodni, hogyan csináljanak pénzt a jelenlegi körülményeikből. Arra a következtetésre jutottak, hogy minden héten a képregényeket elviszik, és új képregényeket hoznak helyette. Ezért megkérdezték a szállítótól:

 • Mi történik a képregényekkel, miután elviszi azokat.
 • Azokat a zúzdában selejtezik.
 • Lehetne e, hogy nekünk adja, ahelyett, hogy bezúzzák?
 • Lehetséges, de csak akkor, ha nem adjátok el. – Ekkor határozták el, hogy kikölcsönzik az újságokat a többi gyereknek, és ezért pénz kérnek. Így továbbra is dolgoztak az üzletben, de már a saját vállalkozásukat is építették az üzlet segítségével. Nemsokára alkalmazottjuk is lett egy kislány, aki fizetésért vezette a képregénykölcsönzésről a befolyt összegeket, és hogy ki mikor vitte el, mikor hozta vissza a képregényt, és mennyit fizetett érte.

Ez volt az első lépés a gazdagsághoz vezető úton.

Hogyan kezdjek új életet mint vállalkozó?

Vajon amikor alkalmazottak vagyunk, bérből fizetésből élün, mennyire tudunk vállalkozóként gondolkodni?
Érdekel minket a gazdagodáshoz vezető út?  Vagy az a fontos, hogy minden hónapban jöjjön a fizetés?
Úgy gondoljuk, hogy várjuk a fizetésemelést, a juttatásokat, mert azok biztos hogy jönnek, vagy úgy gondoljuk, teszünk azért, hogy függetlenek legyünk, és tanulunk rengeteg féle dolgot? Hiszen a vállalkozó folyamatosan fejleszti magát, többet dolgozik sokszor mint egy alkalmazott. 

Az alkalmazott pedig dühös, hogyha nincs fizetés. 

Hogyan kezdjek új életet mint vállalkozó?

 • Neked mennyi megtakarításod van?- A kezddő vállalkozó eleinte lehet bizonytalan lábakon. Élhet úgy, hogy napról napra. 
 • Ha most elveszítenéd a munkád, hány hónapra való tartalék pénzed van?- Milyen érzések jönnének fel benned? 
 • Tudod hogyan legyen még több tartalék pénzed? Hogyan csináld az életed, hogy többet tudjál félretenni?
 • Milyen a pénzhez való viszonyod? – Nincs elég sohasem, mindig elég van? 
 • Szoktál könyvelést vezetni? Bevétel- Kiadás. – Amikor a pénzednek energiát adsz, az elkezd növekedni. 
 • Szeretnéd ha több tartalékod lenne?- Kezd el most! Minden hónapban tegyél el egy bizonyos összeget a fizetésedből rögtön, amikor megkapod azt! Ne költsd el sohasem! Legyen Befektetésed, legyen Jótékonyságra, Legyen szórakozásra- ezt minden hónapban költsd el! Legyen olyan összeg, amit a lakásfelújításra költesz majd, vagy csak úgy… 
 • Amikor valakinek hitele van, akkor egy Bőséglyuk alakul ki a spirituális energetikai rendszerén. Ezért nagyon FONTOS, hogy legyenek megtakarításai. Ilyenkor ellensúlyozásra kerülnek ezek az energiák. 

Ezekre kapsz választ a játék által. Gyere el, és játékosan tanuld meg

kockáztatni a játékpénzed, és ne a való életben kockáztasd az igazi pénzt!

Itt van egy videó az alkalmazottakról, és a Cégtulajdonosok, Befektetőkről. 

 

 

Hogyan állj fel a padlóról és maradj talpon!