Hogyan gondolkodunk a pénzről?

2020. febr 12.

Hogyan gondolkodunk a pénzről?

A pénz többnyire minden ember életében tabu témának minősül. Ezért azt sem tudjuk, hogyan gondolkodjunk róla helyesen. Mivel nem beszélünk róla, ezért úgy gondoljuk, hogy a szőnyeg alá söpörhetjük az ezzel kapcsolatos dolgokat is. Ezért van az, hogy nem vezetünk költségvetést. Vagyis azt sem tudjuk, ha szeretnénk szembesülni a témával, vagy változtatni rajta, hogy hogyan tegyük, mit tegyünk, és tehetünk e bármit annak érdekében, hogy több pénzünk maradjon a hónap végér. Nehogy még a hiteleinktől is megszabaduljunk valamilyen szinten, hiszen ezt sem tudjuk hogyan tegyük. Azt meg aztán végkép nem, hogyan legyenek megtakarításaink, befektetéseink. Mások azt gondolják, minek az? 

Hogyan gondolkodunk a pénzről?

Általában az utolsó forintokat is elköltjük hónap végére és nem is gondoljuk, hogy ez lehetne másként is. A mai kor emberét nem tanította meg senki arra, hogyan gazdálkodjon a pénzzel. Ahogy Téged sem, aki olvassa ezt a bejegyzést. Pedig nem ördöngösség. 

Ahogy megtanultad az írás olvasást, ugyanúgy meg tudod tanulni a pénzzel való gazdálkodást is. 

Nekem szerencsém volt. Amikor általános iskolába jártam, még volt iskola bélyeg. 10-20-50 fillérért, 1-2-5 Ft- ért. A szüleim feladták nekem a leckét: Gyűjtesz Marika iskolabélyegben a biciklidre, vagy inkább cukorkát veszel a pénzből, amit Neked adunk? Én a biciklit választottam. A szüleim pedig a kitartásomért, és az ügyes gazdálkodásom miatt, azzal jutalmaztak, hogy kipótolták a bicikli árát. 

Így hamar megtanultam a kései jutalmazás sokkal jobb, mint az azonnali. 

Nagyon jó lecke volt. Ezt ma nem tanítják az iskolákban, és az otthonokban. Sőt! A televízióban sugárzott reklámok mindent elkövetnek annak érdekében, hogy hiteleket, hitelkártya tartozásokat vegyenek fel az emberek. Arra ösztönöznek Téged, hogy vegyél fel hitelt. Ezért sokan fel veszik a hitelt. Közben nem értik, hogy hova folyik el a pénzük. Nem hisznek a kései jutalmazásban, ami pedig ahhoz kell, hogy a gazdagság beköszöntsön az emberek életébe. 

Mit kell megtanulni a hitelekről? 

Ezzel jövök a következő alkalommal. 

A spiritualitás és a pénz kapcsolata. 

 

 

Hogyan állj fel a padlóról és maradj talpon!