Hogyan és miért takaríts meg?

2020. márc 30.

Hogyan és miért takaríts meg? 

Ha eddig nem tudtad volna hogyan takaríts meg, akkor most rájöttél. Persze csak akkor, ha van miből megtakarítanod. Legalábbis sokan rájöttek arra, hogyan takarítsanak meg. Most nem veszed meg a harmadik márkás cipőt, a második, akárhányadik szuper telefont. Most mindenki, legalábbis sokan rájöttek arra, a pénz nem minden. Ha valakinek még mindig a pénz a mindene, akkor még sok tanulni valója van a jelen helyzetből. Most nagyon sok embernek átértékelődnek a dolgok. Hiszen az egészséget nem lehet pénzért megvenni. 

Hogyan és miért takaríts meg?

Most azért kell megtakarítanod, hogy egészséges ételeket egyél. Hiszen a vírust először azok kapják el, akiknek legyengült a szervezete. Már egyáltalán nem azok a dolgok fontosak, amik eddig fontosak voltak. Most fontosabb a vitamin, fontosabb a gyümölcs, a zöldség, az egészséges étkezés, mint bármikor eddig az életben. Itt találod a Hogyan étkezzünk? oldalamat. Ez nem csak a fogyáshoz jó, hanem az egészséges étkezéshez is. Hiszen azoknak a szervezete az ellenálló, akik egészségesebbek. Egy egészséges test sokkal kevésbé tud megbetegedni, mint egy egészségtelen. Aki eddig mű ételeket evett, azok most foghatják a fejüket. Gyorsan érdemes elkezdeni hát az egészséges étkezést, a vitaminokat enni. 

Ha eddig voltak megtakarításaid, és most nincs munkád, akkor még mindig jobb helyzetben vagy, mint azok, akiknek most nincs munkájuk, de megtakarításaik sincsenek. Ilyenkor lép életbe a régi, elfeledett szabályrendszer, hogyha összetartó egy család, akkor azok tartják el a többieket, akiknek még van tartalékuk, vagy keresnek pénzt. Ezért nagyon fontos jelen pillanatban az összefogás! 

Miben fontos még az összefogás? 

Ha van idős ember a családban, akkor segítsd őt azzal, hogy többször felhívod telefonon, megkérded mi van vele. Ő is érezze, hogy fontos! Ha tudsz, akkor vásárolj be neki. Hiszen ő most nagyon ki van téve minden negatív dolognak a jelenlegi helyzetben. Sokkal jobban, mint Te! Ő megélt már sok mindent. Lehet, hogy gyerek volt még, de a sejtek is emlékeznek. Emlékeznek éppen úgy a jóra, mint a rossz dolgokra. Rajtuk kívül is sokan félnek ebben az időszakban. Hogyan fogom túlélni? Egyáltalán túl élem e? Hogyan élek utána? Meddig kell még itthon maradni? Milyen munkám lesz? Lesz e munkám? Mikor lesz munkám? Kitart e a pénzem addig, amíg kell? Vajon én is elkapom? 

Még sorolhatnám a kérdéseket, amik most benned kavarognak. 

 

 

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!