Hogyan csinálj több pénzt?

2019. dec 26.

Hogyan csinálj több pénzt?

Egy koldussal találkoztam. A koldus hogyan keres pénzt? 
A jó múltkorában mentem az 1- es villamoson, és találkoztam egy kéregető utassal. Amikor konkrétan rákérdeztem egy munkakörre, ahol még felvétel is volt, miért nem megy oda dolgozni, a következőt válaszolta:

  • De hogy megyek oda! A kéregetéssel, sokkal jobban keresek, és még dolgoznom sem kell! – hát ez a kis történet mély nyomot hagyott bennem.

Hogyan csinálj több pénzt?

A másik történet:

  • Több mint 30 éves pénzügyi pályámon találkoztam olyan hajléktalannal is, aki naponta hozta be az aprópénzt, és így több tíz millió Ft-al rendelkezett. – Vajon melyik a jobb, ha valaki dolgozik, vagy ha nem teszi? Milyen erkölcsi és társadalmi elvárások vannak? Mik azok, amik elfogadottak? Mik azok amik nem? A fenti történetek elfogadottak? Mi a véleményed?

Vajon az igazi érték a pénz? Vajon az igazi érték a barátság, a szeretet, a család, a megértés, a segítés, az egészség is igazi érték? Vajon mit jelent a Bőség? Neked, mit jelent a bőség? Mi a Te értékrended ezekkel kapcsolatban?

Vajon hogyan kereshetünk még több pénzt?

Mik a lehetőségek?

  • Munkával keresem a pénzem, alkalmazottként.- Az időm véges, az erőm is véges. Hány állásom van? Mennyit vagyok a szeretteimmel? Mennyit élek a hobbimnak? Van egyáltalán szabadidőm? Boldoggá tesz a mostani életem?
  • Milyen munkám van? Szeretem? – Ha nem szeretem, akkor tudom, hogy nap mint nap ráerőszakolom magamra azt a dolgot amitől hosszútávon megbetegszem? Egyáltalán tudom, hogy ettől hosszútávon megbetegedhetek?
  • Unalmas a munkám, vagy feltölt? A hivatásomat csinálom? Hol van a határ?
  • Kisvállalkozó szeretnél lenni? Annak szerinted könnyebb? – Ha alkalmazott vagy, akkor hetente, havonta kapod a fizetésedet. Hogyan tudnál viszonyulni a hol van pénz,- hol nincs pénz effektushoz? Tudnád marketingezni a cégedet? Értesz a weboldal készítéshez? Tudod hogyan osszad be az idődet? Ismered a határidőnapló használatát? Tudsz egyedül folyamatosan újra és újra dönteni? Fel mered vállalni a sorozatos döntések által okozott stresszt az életedben? Váratlan helyzeteket hogyan oldanál meg? Még sorolhatnám…
  • Cégtulajdonos akarsz lenni? A fentebb leírtak mind vonatkoznak Rád, ha kis céged van. Ha nagyobb, akkor az alkalmazottak életének a terhe is részben a munkaadó felelőssége. Itt már több alkalmazottad van. Bármilyen döntést meghozol, emberek sorsáról is döntesz. Soroljam? – Még mindig szeretnéd a gazdagságot, és az ezzel járó felelősséget?

Döntöttél már hogyan tovább? Tanácstalan vagy? Érdekelnek a lehetőségek? A saját korlátaid leküzdése? Teszel is ezért? Ha igen, akkor:

Siess, jelentkezz minél hamarabb, mert már csak néhány szabad időpontom van!