Hogyan alakultak a pénzügyeim később?

2022. máj 13.

Hogyan alakultak a pénzügyeim később? 

Később a párkapcsolatban a férjem is keresett, és én is kerestem. Továbbra is gyűjtögettem a Bankban, de a többi pénz kifolyt a kezemből. Gyermekeim apja hetente kapott pénzt, én havonta, de egyik hétről a másikra éltünk.

Miután megszületett a kislányunk, elmentem egy szabás varrás tanfolyamra. Egy régi álmom valósult meg, megtanultam szabni, és varrni is. Nem is gondoltam, hogy ekkora áldás lesz a későbbi életemben ez a dolog, amivel a kreativitásom lehetőségei teljesen szárnyra kapnak.

A kislányomnak kötögettem kiskabátot, kis rugdalódzót, sapkát, sálat, kesztyűt, kis cipőt, kezeslábast, és még sorolhatnám, hiszen később kisruhát, és kis szoknyát is.

Nem is gondoltuk ekkor még, hogy a rendszerváltás, aminek a küszöbén álltunk, akkora változást hoz a gyermek dolgok árában, hogy a 900Ft- os dolog január 1- től 5.000Ft – ra ugrik.

Továbbra is mentek a harcok a pénz miatt köztünk, és a férjem között. Ő szórta, ezért én elkezdtem felvásárolni anyagokat, és fonalakat.
Aztán jött karácsony, majd január. Nem volt pénzünk, és nem volt munka sem. A kislányunk pedig kinőte a téli anorákját. Ekkor jött a nagy áttörés, mert egy téli dzsekit, és egy téli kertésznadrágot varrtam gyermekünknek. Az addig lomnak vélt dolgok felhalmozása segített ebben a helyzetben, hiszen az anyagok ára nem ment fel, és csak zipzárt, gombot, csatot, és meleg bélésanyagot kellett venni ehhez a kis együtteshez. A többi minden volt otthon. Ekkor fordulat következett be az életemben, mert megláttam a lényegét annak, mit jelent ez a hobbi. Elkezdtem még több ruhát varrni a gyermekemnek, a férjemnek, magamnak. Nem korlátoztak be az árak, hiszen az anyagok már otthon álltak a szekrényben a polcon.

Így rengeteg pénz takarítottam meg, és a kreativitásomat is fejlesztettem.

Azért találtam ki a Cashflow workshopot pároknak, hogy vagy összeköltözés előtt, vagy utána könnyebb legyen megbeszélni nektek a pénzügyeket. Így jóval kevesebb konfliktus alakul ki az életben kettőtök között. 

Ebből a könyvből még több mindent tanulhatsz!

 

 

 

 

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!