Hangafű „Az identitás virága”

2020. jan 29.

Hangafű „Az identitás virága”

Amikor a Hangafű állapotában voltam, akkor folyamatosan elveszettnek éreztem magam. Rengeteget beszéltem, és beszéltem, és igazából a saját dolgaimmal voltam elfoglalva, másokat meg sem hallottam, meg sem hallgattam. Nem vettem észre, hogy mennyire nyomulós vagyok, és csak az érdekelt: Én Én Én! Mi van Velem! Én voltam a fontos ebben az időszakomban, senki más, és csodálkoztam miért fordultak el tőlem oly sokan. Hiszen órákat lettem volna képes beszélni- és beszéltem is-, az ügyes- bajos dolgaimról. Ezzel is erősítve a negatív helyzetet, nem beengedve a segítséget. Sokat beszéltem, és mindig a figyelem középpontjában akartam lenni. Nagyon magányosnak és meg nem értettnek éreztem magam. Ami még rányomta a bélyegét az életemre, hogy kisebbrendűségi érzésem is volt. Mivel nem érdekelt mi van a többiekkel, és önző módon csak magammal foglalkoztam, így a környezetem elhúzódott mellőlem, és valóban magányossá váltam. 

Hangafű „Az identitás virága”

Olyan volt számomra a szavak áradata, mint ahogyan meg lehet találni a hegyoldalakon a virágot. Hiszen a hegyoldalakon bokrokban növekszik, és hegyoldalakat borít be a Hangafű, ahogyan a szavak áradnak abból az emberből, akinek erre a virágra van szüksége. Nekem is erre a virágra volt szükségem, éppen akkor és éppen ott. 

Mi történt miután megkaptam a virágokat?

Már nem éreztem szükségét annak, hogy mindig a középpontban legyek, és mindig magamról beszéljek. Ennek következménye lett, hogy elkezdtem a körülöttem élőket meghallgatni, és ez által ők is újra nyitottak felém, barátkozni kezdtek velem. Most már nem voltam magányos, hiszen ismét befogadtak. Meghallgattam másokat, és ha tudtam elmondtam a véleményemet is, segítő szándékkal. Odafigyeltem a környezetemben élőkre. Ezt követte, hogy a régen áhított elismerést is megkaptam a körülöttem lévőktől. 
Belül pedig határtalan békét éreztem. Olyan békét, amilyet addig sohasem. 
Már odatudtam figyelni nem csak a kollégákra, barátokra, családtagokra, hanem az ügyfelekre is. Rendkívül jó lett a kommunikációs készségem. Így könnyebben ment az értékesítés is a munkámban. 

Mantra:

Biztonságban érzem magam!
Mindent megkapok amire szükségem van!
Gondozok és ápolok!

Pozitív állapotban

a környezetére őszintén odafigyel, jó hallgató. Rendkívül jó a kommunikációs készsége, kialakul benne az együttérzés, és a bizalom a többi ember felé.

Hogyan állj fel a padlóról, és maradj talpon?