Gazdag papa klub 2

2024. febr 6.

GAZDAGPAPA KLUB…

Még 2017- ben mentünk el a gyermekemmel a Gazdag papa klubba, ahol a kezdő vállalkozásokról tanultunk mind a ketten, hiszen mi is kezdő vállalkozók vagyunk.

Érdekes dolgokat tanultunk meg. Olyan dolgokat, amik előre vitték mind a kettőnk vállalkozását. Ez egy ingyenes alkalom volt, amit Budán egy Hotelben rendeztek meg. A VIP vendégek kaptak ebédet, és kávét is. Aki csak díjmentesen ment, ők vagy a hotel éttermében ettek, és ittak, vagy hoztak szendvicset, és azt ették. 

 

GAZDAG PAPA KLUB…

Ami ezen kívül megfogott, hogy folyamatosan vannak terveink a vállalkozásunkkal kapcsolatban, azt többé- kevésbé meg is valósítjuk, de igazi Üzleti Tervvel nem rendelkezünk. 

Hogy miért fontos ez?

Eddig úgy mentünk az életünkben, mintha hadonásznánk, vagy bolyonganánk, és nem láttuk a kiutat. Ma már van egy víziónk, ami segít abban, hogy tovább és tovább lépjünk, és az akadályokra ne rossz szemmel nézzünk, hanem megoldandó feladatnak. Igaz, ehhez rendszeresen ki kell lépnünk a komfortzónánkból. Viszont amikor ezt folyamatosan tesszük, akkor már csak az utazás izgalma van bennünk.

A leányom ebben már előttem járt, úgyhogy miután még szombaton átküldte az üzleti terv útmutatóját, ez alapján vasárnap leültem, s a sajátomat is megírtam.  Nagyon nehezen ment. Nem volt vízióm. Tehát semmi jövőképem nem volt. Ezért csak kis célokat írtam bele. Sokan vannak akik ezt teszik, aztán csodálkoznak, hogy alig haladnak. Mi lesz 10 év múlva?

Merj NAGYOT álmodni!!!

Merd felvállalni az álmaidat. Egy olyan vállalkozást csinálni, ami akkor is működik, amikor Te nem vagy ott. Mennyit fogsz keresni 10 év múlva? Elég lesz az akkor Neked? Hiszen válság van. Mennyit ér a pénzed majd akkor? 

A pénzügyi világban megtanultam, hogy minden hónapban kiosztották mindenkinek, mit kell kötnie. Ez volt a havi terv. Mi csak havonta terveztünk előre. Míg hogyha lettek volna ennél jóval nagyobb átfogó tervek, és a nélkül, hogy a szőnyeg szélére kellett volna állni, amikor mást kötöttünk, mint ahogy elvárták azt, akkor jóval barátságosabb lett volna az élet, és a dolgozók is örömmel mentek volna be a munkahelyükre. Ráadásul lehet, így jobban is teljesítenének.

Csakhogy ezt nem elég egyszer megírni, havonta meg kell nézni hol, tartunk, s ha

szükséges újra tervezni.

Első körben ezt tanultam meg. Hogy mit még? Azt írom a következő Blogomban.

Nagyon sokan üzleti terv nélkül vágnak bele a vállalkozásukba. Így nem is gondolják, de mivel nem megfelelő az uti cél, így sokan csak körbe körbe keringünk, és nem tudjuk hogyan teremtsük meg a vállalkozásunkat. 

Szintén ezt tettem, és így vágtam neki még 2016- ban a vállalkozásomnak. 
Szerencsére sokat tanultam az elmúlt években. Megtanultam jelen lenni a Facebookon is, ami nem kevés munkával járt. Megtanulni nem csak a weboldalt SEO- zni, hogy a Googleban előre kerüljön, hanem Facebook oldalt, és csoportot is működtetni. Megtanulni úgy kommunikálni, hogy ne nyomulóan, hanem tiszta szívből, tiszteletben tartva mások Szabad Akaratát. Ahogy ezt a spirituális közeg elfogadja. 

GAZDAG PAPA KLUB…

Igen, ahogy a spirituális útkeresők is igaznak, és nem nyomulásnak tartják. Eleinte nehéz volt. 
Ismertem a kifogáskezelést, hiszen több éven keresztül ezt tanították nekem az üzleti életben. Ezt tanultam a Boltvezető iskolában is, még 2002- ben. Most pedig egy teljesen új dolgot kellett megtanuljak. 
Nyomás nélkül megmutatnom úgy magamat, hogy ne kérkedjek a pénzügyben elért eredményeimmel, és ne nyomuljak, ahogy régen tettem. Egyszerűen csak megmutatni magamat. Manipulációk nélkül.

Voltak céljaim! Voltak vágyaim!

De ezeket sokszor nem úgy mondtam el, és mutattam meg, hogy azt mások elfogadják. 
Most már egy új Én-em van. Egy olyan én, ami már nem hajszolja a sikert, a csillogást. Egy olyan én, aki szívből boldog, és hálás, amikor másoknak segíthet. Aki megmondja azt is, amikor nem tud, vagy éppen valakinek nem akar segíteni. Ezzel gyakorlatilag csak annyit érek el mások szemében, hogy nem tetszik ez Nekik. De van aki megérti, hogy Neki nem én vagyok a megfelelő személy. 

Úgy gondolom, hogy a munkámért pénzt elfogadni nem bűn, hiszen továbbra is képezem magam, hogy másoknak még többet segítsek…
Nem csak a spirituális életben, hanem mint vállalkozó is.
Hiszen a spiritualitás, és az általam megtanult, és alkalmazott dolgok 30-35 éven át segítettek engem is az előbbre jutásban. Így hitelesnek gondolom magam mind a kettőben. 

Itt van egy videó Robert Kiyosaki tanításából.

Hogyan állj fel a padlóról és maradj talpon!