Éheznek a sejtjeink?

2019. jún 23.

Éheznek a sejtjeink? 

Aztán csodálkozunk, hogy orvoshoz kell járnunk. Vajon miben tud az orvos nekünk segíteni? Mire jók a gyógyszerek? Ezekről a dolgokról láttam az előadást kedden, amikor a Zinzino egészségprogram előadásán voltam. 
Az előadás alatt felvetett témában teljesen egyetértettem, úgyhogy leírom mi volt az egyik ilyen téma:
Éheznek a sejtjeink. Erre tavaly nyáron jöttem rá, amikor kb. 1 hónapig voltam kórházban. Igen. Időnként én is bekerültem kórházba, ez alól én sem vagyok kivétel. Hiszen 1/3- ad részben lelki okok miatt leszünk betegek. 1/3- ad részben a táplálkozásunk miatt, és 1/3- ad részben a mérgek miatt, amiket megeszünk és megiszunk.

Miben van vitamin, és miben nincs? 

Ez pedig azért van, mert a tested sejtjei éheznek, és hiába eszed a zsömlét, péksütit, tésztát, abban nincs vitamin. Egy másik cég az Amway szintén forgalmaz étrendkiegészítő termékeket. Érdemes megnézni, hogy árérték arányban melyiket bírja a pénztárcád. Illetve, hogy melyikben tudnál úgy hinni, hogy biztosan tud Neked segíteni.
Amikor elmész az orvoshoz, akkor az orvos gyógyszert ír fel Neked. Így az életedben előtérbe kerül egy azonnali megoldásnak tűnő valami, ami által mérgeket is beviszel a szervezetedbe. Ebben az esetben, bizonyos idő után már másik gyógyszert is kell szedjél, hiszen a méreganyagok által megbetegítetted a tested. Vajon mikor ér véget ez az ördögi kör? Szeretnéd ha véget érne? Akkor válassz olyan étrendet, és olyan étrend-kiegészítőket, amik ezt lehetővé teszik. 

Éheznek a sejtjeink?

Ha azt mondom hogy Igen: Éheznek a sejtjeink! Akkor keveset mondok. Amikor bemegyünk egy Hypermarketbe, vagy egy Szupermarketbe, körülnézünk és mit látunk? Tele vannak az áruk ilyen, vagy olyan E betűs adalékanyagokkal, ételszinezékekkel. Ma már a tej sem ugyanaz mint régen, hiszen nem tudunk belőle itthon túrót, vagy aludttejet készíteni. Ha próbálnánk, akkor pedig egy megkeseredett valami lesz belőle, ami gusztustalanul néz ki. Akkor hol van a tejsavó? Az aludttej? A túró? Miért nem tudjuk elkészíteni a bolti tejből, csak a piaci tehéntejből? Mitől, és miben más a kettő? És mi ezt isszuk nap nap után. hétről hétre, évről, évre. 

Milyen a csap vize? 

Amikor a csap vizéből iszunk, akkor nem is gondoljuk, hogy a csatornából lett megtisztított vízben rengeteg fogamzásgátló tabletta, és gyógyszer van, ami miatt a mai fiataloknak gondot okoz a baba fogantatása, és a baba várása is.
Mivel az ételben, mint gyümölcs, zöldség egyre kevesebb a vitamin, ezért ez is megnehezíti a normál vitamin felszívódását. Amikor azt mondom hogy megnehezíti a felszívódást, akkor nem csak arra gondolok, hogy kevés a vitamin bennük. Vajon amikor reggel megeszed a fehér zsemlés szendvicsedet, akkor abban mennyi vitamin van? És az ebédedben? A vacsorádban? Azután pedig csodálkozol, hogy egész nap nassolnod kell, mert a tested éhezik. Ettől aztán még több péksütit eszel, amitől még többet hízol.

Elég csak az étrenden változtatni, vagy mást is kell csinálni? 

Ne csak az étrendeden változtass, hanem a napi fizikai erőnlétedet is fejleszd, hogy ne öregedjen meg túl hamar a tested. Igaz, erre az egészségügy nem ad pénzt, de hidd el megéri. Itt egy történet: 
Negyvennégy évesen az orvos több féle gyógyszert akart írni a magasvérnyomásomra, a magas koleszterinemre, és a májfunkció magas értéke miatt. Megkérdeztem tőle, mi történik akkor, ha nem szedem a gyógyszereket. Komolyan vette a kérdésemet, és válaszolt. Erre én azt mondtam neki:- Most jövök a személyi edzőmtől. Ő elmondja mit hogyan egyek máshogy, és megtanít úgy tornázni, hogy lefogyjak. A célom, hogy 10kg- ot adjak le. – Ekkor az orvos a következőket mondta Nekem:- Rendben van. Akkor most megmérjük, és fél év múlva kontroll. – Fél év múlva minden leletem jó lett. A környezetemben sokan fel voltak háborodva, hogy fitness terembe járok edzeni. Mondták :
– Neked erre van időd? – Aki ezt mondta, azóta magasvérnyomásra gyógyszert szed, és húsz kilogrammal több a súlya mint nekem. Pedig most nekem is fogynom kell újra. Már elkezdtem máshogyan étkezni, de még az étrend-kiegészítőket nem szedem. Mondhatod:- Vizet prédikál, bort iszik. A fejlődés folyamatos, mindenkinek áll a zászló. Eddig a lelkem gyógyítottam.

Most jöhet a testem: A test a lélek temploma

Ha erre nem figyelünk oda, hiába vagyunk gazdagok, hiába van szép otthonunk, új kocsink. Vajon mit adna egy gazdag ember azért, hogy újra egészséges legyen? Van aki kétmillió Ft-ot. Van aki havonta 40.000Ft. ot. Te mennyit adnál az egészségedért? 
Vagy jó vagy úgy ahogy vagy, és beletörődsz itt fáj, ott fáj? 

Gyere és keress meg! Hátha jobb lesz!

 

 

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!