Éheznek a sejtjeink? Hogyan fogyjunk?

2019. jún 30.

Éheznek a sejtjeink? Hogyan fogyjunk?

Miért éheznek a sejtjeink? 

Júniusban voltam az Everness Fesztiválon, ami egy spirituális fesztivál, és nagyon sokat meditáltunk, mindennap vega és vegán kajákat ettünk, és nyolc nap alatt fogytam egy kilót, mert a beleim elkezdtek kipucolódni a bélsártól, és a salakanyagoktól. Nagyon örültem ennek a dolognak, mert az elmúlt egy évben 18 kg- ot szedtem fel azért, mert éheztek a sejtjeim. Szóval fogyás helyett híztam. 
Mit jelent ez? Amikor a testünknek folyamatosan adjuk a mű ételeket, akkor a sejtjeink éheznek, és éppen ezért van szükségünk a folyamatos ételekre, nasikra. Ilyenkor hiába eszünk, mert amit megeszünk az nem táplálja a sejtjeinket, és ezért folyamatosan kívánjuk az ételeket. Miután folyamatosan eszünk, folyamatosan emésztünk, nem mozgunk mert a test el van foglalva az emésztéssel, és fáradtak vagyunk, ezért folyamatosan hízunk. 

 

 Mi történik, ha nem figyelünk oda testünkre? 

 Ilyenkor ez odáig vezet, hogy megbetegítjük magunkat. Ez akkor történik, amikor eltömítjük a sejtjeinket, és nem figyelünk oda a testünk üzeneteire. Ez történt velem is. Ezért ettem egész nap folyamatosan. Csak ettem, csak ettem, és nem figyeltem a testem jelzéseire. Arra sem, hogy már egyedül képtelen vagyok levenni magamról a pulóveremet, mert a két karom annyira fájt. Lomhává vált a járásom, és felmenni a második emeletre is nehézségekbe ütközött.
És akkor jött egy sugallat, hogy egyek másképpen. Na de vajon hogyan egyek másképpen? Hogyan egyek úgy, hogy ízletesek legyenek az ételek, és ne okozzanak gondot azért, mert közben éhezem? 

90kg súllyal. 

Hogyan étkezzünk? 

Három hétig ettem úgy, ahogy gondoltam, érzékeltem a vonzódást az ételekhez. Nem tudtam jót csinálok e magamnak. Csak azt tudtam, hogy változtatnom kell.

Készítettem zöldségekből levest. Egy külön edényben főztem zellert, és ezt leturmixoltam. Ez lett a levesbetét, és ezért nem habartam, és nem készítettem paprikás rántást a levesemre. Mégis finom volt. 
Ezt követte az Everness Fesztivál, ahol egy Krisnás szakácsunk volt. Nem használt hagymát, helyette hajdinát ettünk, és csupa olyan étel volt, ami vega, vagy vegán. Így kezdődött el a fogyásom, amikor is egy hét alatt 1 kg- ot fogytam úgy, hogy jóval kevesebbet ettem mint előtte, anélkül, hogy éhes lettem volna. 

Mit csináltam még, hogy többet fogyjak? 

Képeztem magam! Mint a szinkronicitás működött ez az életemben. 
Az Everness Fesztiválon Önkéntesként dolgoztam, és a Helyszíneken felügyeltem. Így találkoztam Sebestyén Szilviával, aki Magyarországon tevékenykedik, és a mérsékelt éghajlati öv termékeit használja az ételei elkészítéséhez. Ezzel a Makrobiotika használatával gyógyította meg saját magát, és sok más embertársát is. Akkor voltam az ő előadásán, amikor a Hőhatású kánikula ételekről  tartott főzőbemutatót. Megvásároltam az egyik könyvét is, amiben több mint 300 recept van. Ez az ő weboldala: www.sebestyenszilvia.hu

Mire tanított meg minket Sebestyén Szilvia? 

Megtanított minket arra, hogy szeretettel főzzük az ételt, mert belefőzzük a hangulatunkat is, amikor készítjük. Megtanított arra is, hogy ne használjunk elektromos tűzhelyet, vagy mikrohullámú sütőt, mert abban benne vannak olyan energiák, amik roncsolják a sejtjeinket. Megtanított arra is, hogy fém edényt használjunk a főzéshez, és nem mindegy hogyan vágjuk fel a zöldségeket az ételeinkbe. Az ételek formája adja, melyik szervünket gyógyítja. Azt is megtanultuk, hogy a köles kell minden nőnek, hogy a kötőszöveteket feszesen tartsa. 

Az általam megvásárolt könyv:

Makrobiotika Az egészséges és harmonikus életért Elmélet* Gyakorlat* Receptek hazai alapanyagokból

Mit teszek még a fogyás érdekében? 

A következő egy hétben újabb egy kg- ot fogytam. Már nem éheznek a sejtjeim. Iszom a Zinzino BalanceOil termékét, ami fellazítja a sejtjeimet, és elősegíti az étel beépülését a szervezetembe, és közben mindenféle zöldséges ételt eszem. Nem sokára ebben is tudok Neked segíteni, a saját tapasztalatok által. Hogyan figyelj oda a testedre, ami a Lélek Temploma. Azért,  hogy ne csak a lelked emelkedjen, hanem a tested is gyógyuljon sejtszinten. 

Ezen kívül járok Fitness terembe, és úszni. Így hetente 2-3-4 alkalommal végzek testmozgást, ami megint jó érzéssel tölt el. 

“Nem azért élünk hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk.” 

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!