Egy kedves pár története

2017. nov 29.

Egy fiatal pár látogatott el hozzám évekkel ezelőtt. A fiú kidobta a pszichiátriai gyógyszereit, mert úgy gondolta neki azok nem kellenek. A lány ott hagyta a munkahelyét, mert féltette a párját, nehogy valami rosszaságot csináljon magával. Örökösen egymást hibáztatták, azért mert ebbe a helyzetbe jutottak. Így már egyiküknek sem volt állása, sőt kilátásuk se a jobb élethez. A fiú legyen Márk. Márk elkezdte nézegetni a Bach- virágokról szóló könyvemet, és mutogatta, a lánynak- legyen Mercedes-, milyen szerekre lenne szüksége. A rokoni látogatásból terápia lett. Mind a kettőjükkel, felváltva, hiszen a fiúnak hiába mondtam menjen vissza az orvoshoz, hallani sem akart róla.

Mind a kettőjüknek készítettünk virágokat, majd elmondtam hogyan szedjék két hétig, azután a következő időszakra is elmondtam hogyan alkalmazzák. Ezt követte az egyéni tanácsadás. Először elmondták most mit szoktak egymásnak mondani, hogyan kommunikálnak egymással. Ezt követte a párkapcsolati tanácsadás.

Van egy mese arról, amikor a kisfiú, és a kislány beleesnek a sárba. – Ismeritek? – kérdeztem tőlük. – Melyik ez a mese?- volt a válasz.

A mese arról szól, hogy amikor a fiú beleesik a sárba, a kislány nyújtja a két kezét, és erre megfogja a fiú kezét, aki feláll, de akkor meg a lány csücsül bele a sárba. Ez így megy a végtelenségig. Most Ti ezt csináljátok egymással, és már mind a ketten lassan nyakig sarasok vagytok. Éppen ezért változtatni kell, és így fogtok mind a ketten kikerülni a sárból.

Ezentúl, ha valamelyikőtök valami jót tesz a másiknak, a másik megdicséri. Ha szendvicset készít, akkor azt a másik örömmel fogadja, és ezt szóvá is teszi, és megdicséri. Ha a másik főz valamit, vagy takarít, vagy csak egy puszit ad, a másik azt mondja Neki: – De jó, hogy ezt tetted, mondtad, olyan jól esett! – Ezt így fogjátok csinálni rendszeresen, és akkor elkezdtek abból a bizonyos sárból egyre jobban kijönni, és egyre tisztábbak lenni, amíg a végén teljesen kijöttök a sárból.

Ez a fiatal pár ma nagyon boldog, és már a második közös gyermeküket várják úgy, hogy nincs szükségük antidepresszánsokra.

Több mint öt év telt el a történet óta.

Siess, a jelentkezés korlátozott!