Egész nap úton lenni a jelenben

2019. Sze 5.

Egész nap úton lenni a jelenben, ahogy a legjobb

Vajon miből áll a következő nap megtervezése? Előveszel egy határidőnaplót, és elkezded este beleírni, másnap milyen tevékenységeket szeretnél elvégezni. Így következő nap, egésznap nem arra koncentrálsz mi az amit nem csináltál meg, és mi az amire nincs elég időd, hanem arra koncentrálsz, mi az amit megcsinálok, és mi legyen a következő feladat, hogy a megfelelő mennyiségű dolgokat elvégezzem? Így jutsz el ahhoz az életérzéshez, ami által egész napot a mostban, a mostnak éled meg, úgy, hogy építő jellegű tevékenységeket csinálsz a nap szinte minden percében. 

Egész nap úton lenni, a jelenben.
Mit jelent ez? Legyél mindig a gondolataiddal a jelenben. Éld át a jelen szépségét. Még az is tanít, ha türelmetlen vagy.
Mire tanít? Hát a türelemre.
Dühös vagy valamiért? Éld meg a dühödet! Fejezd ki a dühödet! Adj neki hangot! De úgy, hogy ezzel mást ne sérts meg, és ne alázz meg! Legyél a MOST- ban!
Jól érzed magad valakivel? Fejezd ki felé a háládat! Add a tudtára! Hadd örüljön Ő is!
Szeretsz valakit? Mondd meg neki! Meddig vársz vele? Addig amíg már nem lesz kinek megmondani? Nem azt bánjuk meg általában amit megtettünk, hanem amit nem tettünk meg. 

Mindig van választási lehetőségünk! Válassz, és DÖNTS!

Írd bele a határidőnaplódba: 

 • Elvinni a gyereket az oviba. Elmenni, dolgozni. Telefonokat lebonyolítani. Hivatalos ügyeket intézni.
 • Leírni a munkahelyen milyen feladatokat szeretnél elvégezni a mai napon.
 • Bevásárolni saját részre, vagy másnak.  Napi bevásárlás, vagy ruhákat, cipőt, egyebet. 
 • Elmenni a tisztítóba a ruhákért. Ápolni a nagymamát.
 • Elmenni, sportolni valamit.

A sportolásra sokan legyintenek. Pedig fontos! Fontosabb, mint gondolnád.

A test a lélek temploma. 

Ím itt egy újabb történet: 
Kb. 44 éves lehettem, amikor az 5-6 os csigolyám 1/3- ra le volt szűkülve, és az orvos a magas vérnyomásomra, a magas koleszterinemre, és a rossz májműködésemre 5 féle gyógyszert akart felírni. Előtte voltam egy személyi edzőnél, mert egy másik orvos azt mondta, fogyjak le 8 kg-t. 
Megkérdeztem azt az orvost, aki a gyógyszereket fel akarta nekem írni, mi történik, ha nem szedem a gyógyszereket. 
Ő elmesélte, hogyan fognak az ereim egyre jobban beszűkülni, és hogyan lesz szívproblémám is, és még sok- sok mindent mondott, de arra ma már nem is emlékszem. 
Én akkor ennek az orvosnak azt mondtam. – Értem. Én most jövök egy személyi edzőtől, aki elmondta mit mivel és hogyan egyek, csinál nekem egy edzéstervet, és lefogyok 10kg- ot. Ezen kívül nem kérem a gyógyszereket, mert nem fogom őket beszedni. 
Az orvos ekkor ezt válaszolta nekem: – Rendben van. Akkor megmérjük a súlyát, és fél év múlva kontroll. 
Fél év múlva, amikor visszamentem, minden leletem jó lett. A koleszterinem egy minimálissal volt magasabb a megengedettnél, de azt mondta az orvos erre, hogy annyira minimális, hogy nem érdekes. -ezen kívül hozzá tette- Mária, maga öngyógyító lett. 

Nagyon büszke, és boldog voltam. Fogytam 6 kg- t fél év alatt, és elismert az orvos. 
Egy hozzám közel álló személy, amikor megtudta, hogy edzésre járok, kifigurázott, és lefitymálta az igyekezetemet. Sőt megjegyezte: – Nekem nincs ilyenekre pénzem! – Ez a valaki, ma 44 éves, és a magas vérnyomására szedi az orvosságot.
Ő nem gondolja, hogy a test a lélek temploma.

Te hogy gondolod? 

Ennek ellenére, ha Neked az orvos felírja a gyógyszert, nem tanácsolom, hogy ne szedd be. Csak keress más lehetőségeket is, mert akkor lehet hogy egy idő után elhagyhatod a gyógyszereket. Amit én ajánlok Neked, az is spirituális gyógyulási lehetőség. Lentebb jelentkezhetsz: 

 

A napló írásáról még: 

 • Egy kettő-három mindez idáig halogatott dolog felírása a listára.
 • A kocsiba benzin, vagy lemosatni, lefényeztetni, gumikat kicserélni.
 • Megvarrni a ruhát, ami elszakadt, vagy a függönyt, amit vettél. Vagy varrónőnek elvinni a függönyt, amit vettél.
 • Megtervezni a holnapi napot.
 • Még sorolhatnám. Mindezt fontossági sorrendben, vagy időrendi sorrendben.
 • Este pedig, mielőtt megterveznéd a következő napot, sorkiemelővel húzd át a napi listán azt, amit sikerült megcsinálnod. 
 • A következő naphoz pedig írd fel újra, ha valami lemaradt. 

Így fogod abbahagyni a halogatást, és így fog megmaradni az otthonod, az autód, és minden ami fontos neked, mert időben beadod a kérelmeket, és időben megcsináltatod az adóbevallásodat is. Ezért is nagyon fontos, hogy Egész nap úton legyél a jelenben.
Ez már egy másik téma, amit később fogok leírni Neked. 

Siess, jelentkezz minél hamarabb, mert már csak néhány szabad időpontom van!