Cashflow társasjátékot játszottunk…

2021. aug 3.

Cashflow társasjátékot játszottunk

két kedves Hölggyel. Itt megint elhangoztak a következő gondolatok:

Amikor alkalmazottak vagyunk, alkalmazkodunk a főnökünkhöz. Amikor gyermekek vagyunk a szülők, majd az óvó néni, később pedig a tanáraink mondják meg mi az amit tehetünk, s mi az amit nem. S miért akarunk mindig valakinek szót fogadni? Miért akarunk mindig alkalmazkodni? Van önálló döntésünk, vagy mindig csak teljesítjük a nálunk erősebb akaratot?

Cashflow társasjátékot játszottunk…

Hogyan lehet, hogy az egyik embernek sok a pénze, mi közben a másiknak kevés? Ugye ez érdekes kérdés? Sokan dühösek a gazdagokra, és irigylik őket. Miközben nem is gondolnak arra, hogy egyszerűen a gondolataikat kellene megváltoztatni. Amikor ez megtörténik, akkor pedig már csak meg kell tanulniuk utánozni őket. Hogyan tehetik ezt meg? Először is azzal, hogy tanulniuk kell. Mit kell tanulniuk? Pénzügyi kultúrát!

Mi az a pénzügyi kultúra?

A pénzügyi kultúra arról is szól, hogy ne vegyünk nyakló nélkül fel hiteleket azért, hogy megvalósítsuk azokat a vágyainkat, céljainkat, amiket azonnal és rögtön látni akarunk az életünkben. 

Mire gondolok ilyenkor? 
Amikor veszünk egy autót hitelre, vagy egy TV- t, egy bármi nemű nagyobb dolgot, amit mihelyt otthonunkban tudunk, veszít az értékéből. Ráadásul, amikor hitelt veszünk fel, akkor az auránkon egy bőséglyukat hozunk létre, ahonnan ezután kiáramlik a pénz. Ezzel meggátolva a befelé folyó áramlást. 
Vezessük a bevételeinket, és a kiadásainkat, hogy így lássuk, mire mennyi az amit költünk. Csak akkor tudjuk átcsoportosítani a kiadásainkat, amennyiben pontosan tudjuk mire mennyit költünk. Ekkor tudatosan tudunk változtatni. Akár a kiadásainkon, akár a megtakarításainkon. 

Mondhatod, nekem könnyű, hiszen már 8 évesen a megtakarítást tanultam. Igen valóban, aki így lett nevelve alapból, annak könnyebb. Ráadásul a szüleimnek már akkor volt passzívjövedelme, amikor én 5 éves voltam. Így sokkal nagyobb rálátásom van ezekre a dolgokra, hiszen 14 évesen is pénzügyi iskolába kezdtem el járni. Aztán 2006-ban Értékpapírjogi szakvizsgát tettem, ami szintén segített a pénzügyi világban nagyobb rálátást biztosítani a tanultakra.

Mégis a nagy áttörést a Cashflow társasjáték hozta az életembe!

Rá egy évre már nem volt hitelem. Ezt pedig egy egyszerű játék, és Robert Kiyosaki Gazdag papa, szegény papa könyve indította el. 

Hogyan lehetne több pénzünk? Erről, és hasonló témákról tanultunk ezen a játékon, játékosan.

Ha érdekel, legközelebb tarts velünk! Tanuld meg Te is, hogyan lehet több pénzed, magasabb jövedelmed, s hogyan tudsz több pénzt megtartani abból, amit most megkeresel!

Itt egy videó Robert Kyosakitól, a társasjáték szülőatyjától:

Siess, jelentkezz minél hamarabb, mert a férőhelyek száma korlátozott.