Mire költöttél ebben a hónapban?

2023. okt 24.

Mire költöttél ebben a hónapban?

“Sűrű fillér ritka forint”

Nagyon fontos lenne tudnod, hogy mennyit és mire költöttél ebben a hónapban. Amikor rájössz arra, mik azok a csatornák ahol a kezed közül elfolyik a pénz, akkor, és csak is akkor tudsz rajta változtatni. Nagyon sokan legyintenek erre. Lehet, hogy TE is. Vajon mennyire vagy képben azzal kapcsolatban, hogy hova folyik el hónapról hónapra a jövedelmed? Tudod e követni a bevételeidet, és a kiadásaidat? Neked mi a véleményed a következő történetről?

A szegénység egyik tanítómestere:

Két kedves ismerősöm, két testvér, akik egyedülállóként nevelték két GYES – ből négy gyermeküket, így éltek. Az első három hónapban minden forintot felírtak, mire mennyit költöttek. Ennek fényében már átlátták, hol kell vásárolni a dolgokat ahhoz, hogy több pénz maradjon a családi kasszában. Megtalálták melyik boltban vegyék a kenyeret, a vegyi árut, a cipőt,- hiszen minden hónapban minimum egy pár cipőt kellett venniük-, nem beszélve többi dologról is. Bár nem tudták mi az a Cashflow, mégis vezették a bevételeiket, és kiadásaikat.

Először a piacon vettek olcsón cipőt mindenkinek,

hanem aztán egy nagyon hideg téli napon az egyik anyuka talpának egy része megfagyott a téliesített cipőben. Így megnézték a gyermekek cipőit is, és kiderült, hogy mindenkinek bevizesedik a lába a csizmákba, de másnapra nem szárad meg belül a lábbeli. A talpa annyira gyér minőségből készült, hogy a gyerekekkel is bármikor előfordulhat ugyanez. Attól a pillanattól kezdve üzletben vásárolták a lábbeliket. Lássatok csudát! Fél év a garancia. Mire lejár a félév, tönkre ment a cipő, a gyereknek egy számot nőtt a lába, és ugyanabból a pénzből megvették a következő lábbelit, ami már egy számmal nagyobb volt. Ez is egy lehetőség: – Hogyan alakítsuk át a költségvetésünket, hogy jó legyen Nekünk?

De itt még nincs vége a történetnek:

Ez a család 48 négyzetméteren élt, és beázott a tető. Ez egy fél házrész volt, amikor is a másik tulajdonos felajánlotta, hogy megcsináltatja a tetőt, és részletekben fizessék ki az árát. A megfelelő költségvetésnek köszönhetően, és az ötleteknek, amiket abból gyártottak, minden hónapban-határidőben pontosan tudták fizetni a részleteket, nagy örömükre már a tető sem ázott be. Egy teljesen új tetőt készíttettek. Hatalmas hálát érezve a Jó Isten felé, a gondoskodása miatt, és a másik tulajdonod felé is. 

TE olyan olvasóm vagy, aki mindennap vezeti az elköltött forintjait?

Vagy olyan, nogy kielemzed ezt a költségvetést? Van még pár ötleted arra, hogyan lehet lefaragni a kiadásokból, mint pl. rezsi, vagy egyéb? Vagy hogyan lehet legálisan pénzt csinálni? Vagy megtakarítani úgy hogy hónap végéig kigyere a pénzedből?

Ha jelentkezel a Családállítás Cashflow játékra, ötleteket kapsz a költségvetéseddel kapcsolatban!

Ha kevés pénzed van azért, ha több van azért, hogy még többe pénzed legyen!

Hidd el, megéri!

Hogyan állj fel a padlóról, és maradj talpon!