Bíbor ne nyúlj hozzám virág

2020. febr 19.

Bíbor ne nyúlj hozzám virág

Ez a virág akkor volt jó nekem, amikor hirtelen kirobbanásaim voltak, amit sem én, sem a környezetem nem tudott kezelni. Igaz ez több mint tíz évvel ezelőtt történt. De ez a virág tulajdonsága is, amit úgy hívnak Nebáncsvirág. Abban a pillanatban, amikor valaki hozzáér ehhez a virághoz, az szétrobban, és magvait szétlövi a környéken. Így szaporodik, terjeszkedik. Ugyanakkor, ez a testi- lelki fájdalom ellenszere is. Ezért amikor nagyon fájt a lelkem, testem, ezt a virágot szedtem. Ez a virág az elsősegélycseppek egyik összetevője is. 
Régen sokszor használták morfium helyett a virágot, különösen erős fájdalomcsillapítása miatt. 
Akkor szedtem ezt a virágot, amikor egyedül szerettem dolgozni, mert nem tudtam elviselni a körülöttem lévő emberek lassúságát. Nagyon rossz volt számomra megtapasztalni azoknak az embereknek a piszmogását, akik körülvettek engem. Sokszor kivettem kezükből a munkát, és inkább magamra vállaltam, hogy megcsinálom. Ez azzal is járt, hogy ilyenkor ingerlékeny voltam, és magányossá váltam.

A Bíbor ne nyúlj hozzám virág

a Nebáncsvirág, nagyon gyorsan szaporodik, és nagyon gyorsan nő is. Naponta képes 3- 4 cm.t is nőni. Végleges magassága 2 méter. Vannak olyanok, akik nagyon nem szeretik ezt a virágot, mert megfojtja a körülötte élő virágokat, amik ezután többé nem nőnek ki. 

Ugyanúgy, ahogy én megfojtottam a körülöttem élő emberek kreativitását, és akik ez miatt eltávolodtak tőlem, és nem barátkoztak velem. Így magamra maradtam, és nagyon magányossá váltam. Ahogy ez a virág is a magányosság elleni virág. 
Hiszen sokan akkor is magányosak, ha a körülöttük lévő emberekkel együtt élnek. Ezt nevezik társas magánynak. 

Az ilyen jellegű emberek sokszor dolgoznak magányosan, munkatársak nélkül, mert ők ezt szeretik. 

Pozitív állapotban kiegyensúlyozottá váltam. Segítettem embertársaimat a fejlődésben, mert el tudom el tudtam fogadni a lassúságukat, illetve azt az ütemet, ami mindenkinek a sajátja. Már nem érzem magam magányosnak. Sőt! azt érzem a világban sok minden azért van, hogy engem segítsem, és én tudjam segíteni a környezetemet. Ez pedig felettébb boldoggá tesz!

 

Hogyan állj fel a padlóról, és maradj talpon?