1. Hogyan gondolkodjunk Bőségtudatosan?

2023. márc 18.

A videót a képre kattintva nézheted!

1. Hogyan gondolkodjunk Bőségtudatosan?

 A Bőségtudatos gondolkodás, amikor gondolsz az egészségedre, és a pénztárcádra is. 40 évesen úgy döntöttem abbahagyom a dohányzást ekkor gondoltam az egészségemre, és a pénztárcámra is. kb. 14 éven át nem is dohányoztam. Aztán jött egy szerelmi csalódás, és visszaszoktam.

Miért hagytam abba? 

Napi szinten kb. 2 dobozzal ment el. Ez akkor 1.000Ft/ nap volt. 30.000Ft havonta. A rezsimnek a fele tulajdonképpen. Ezen kívül, napi szinten harcban álltam a főnökömmel, mert többször akartam kimenni szünetre, ahogyan engedély volt rá. Szóval féltettem az állásomat is. 

2. Hogyan gondolkodjunk Bőségtudatosan?

Szóval ott tartottam, hogy visszaszoktam a dohányzásra. Ezzel a rezgésszintem is lejjebb ment, és az akaratom sincs annyira megedzve, mint előtte volt. Nem beszélve arról, hogy ma már a cigaretta amit szívtam 1.740Ft. Igaz kevesebb mint 1 dobozzal szívtam, de akkor is 40.000Ft/ hó, amire kijön az ára. Ha azt veszem, hogy 15 évvel ezelőtt 30.000Ft sokkal több volt mint most 40.000Ft, akkor is sok. 

3. A legnagyobb pénzgyilkos az életünkben.

Mi történt, ami arra ösztönzött, hagyjam abba a dohányzást? 

Szóval úgy döntöttem, abbahagyom a dohányzást sokadszorra. 2 hónapig bírtam. Aztán egy ismerősöm rágyújtott, és kértem tőle. Természetesen adott. Bár mondtam neki 2 hónapja nem dohányzom. Aztán még egy szálat adott. Már vissza is szoktam. Másnap vettem egy doboz cigit. Következő nap otthon felejtettem a cigit, ezért elmentem az Oktogonnál egy dohányboltba. Ki volt írva: Rögtön jövök. Tudtam az Univerzum így figyelmeztet, hagyjam abba. Gondoltam 40 ig várok, utána megyek a dolgomra. Aztán gondoltam várok 41- ig, akkorra úgy is kinyitják, és vehetek cigarettát. Így is lett. 41- kor nyitották ki, és én megint vettem még egy doboz cigarettát. 

Teltek a napok…

Egyszer csak elapadtak az anyagi források. Volt még pénz a számlámon, egy másik “zsebben” gondoltam ahhoz nyúlok. Csakhogy az a fránya bank hétvégén nem utalta át a számlák között a pénzt. Mit csináltam? Nem dohányoztam. Ráadásul meg tudtam állni!

4. Feladat

Kezd el vezetni, mennyit költesz napi szinten cigarettára. Majd heti szinten, majd havi szinten. Írd le az összeget. Ezt csináld továbbra is mindennap, minden héten, minden hónapban. Kiszámolhatod éves szinten is. 

Ezt követően Írd le magadnak, hova tudnád és mire költeni azt a pénzt, amennyiben abbahagynád a dohányzást. 

5. Történet

Amikor ez a történet zajlott, éppen abban a 14 évben voltam, amikor nem dohányoztam. Az egyik ismerősöm panaszkodott nekem, hogy nincs csak 1.000Ft-ja.
Elmondtam neki, hogy sokan vannak, akik szeretnének utazni, pihenni, de dohányoznak, és ezért szegények.
Azt is mondtam neki, ha kér van főtt étel, szívesen adok neki. Majd miután jóllakott, ennyit mondott:
Köszönöm szépen. Megyek cigit venni, mert elfogyott. – Neki nem ment át a történetem. 

Ha szeretnél jönni az online tanfolyamra, Klikk a jelentkezés gombra!

Hogyan áll fel a padlóról, és maradj talpon!