Apróbojtorján Az őszinteség virága

2020. febr 29.

Apróbojtorján ” Az őszinteség virága”

Évekkel ezelőtt, amikor megvettem a Bachvirág könyvet, a barátnőm elkérte a könyvet, és leírta Nekem, milyen virágokat kér. Mivel kölcsön kérte a könyvet is, és leírta milyen virágokat csináltassak a gyógyszertárban, ezért hallgattam rá, és csináltattam neki egy keveréket. Már a gyógyszertárban voltam, amikor felhívott, és megkért Apróbojtorjánt is tetessek a virágkeverékek közé.

A tanultak szerint jártam el, és másnap odaadtam neki a keveréket.

A virág olyan embereknek való, akik kifelé vidám emberek, de belsőleg feszültek. Társaságkedvelőek, viszont kerülik az egyedüllétet. Az érzéseit nem mutatja ki, nem beszél róluk, elrejti a gondjait.
Én is szedtem nem sokkal később ezt a virágot, és nem értettem, hogy miért érzek még nagyobb feszültséget, mint előtte. Igazából nem igazán tudtam kezelni az ezzel kapcsolatos érzéseimet mindaddig, amíg a tanár elmondta:

– Ha valakinek rosszabbodnának a tünetei, akkor felezni kell az adagot. Így hosszabb ideig tart mire rendbe jön, de mindenképpen hasznos lesz számára a virág. 

Apróbojtorján ” Az őszinteség virága”

Mi történt velem, amikor megmutattam kifelé a körülöttem lévő embereknek a feszültségemet? Teljesen kiborultam, hiszen nem akartam hogy a környezetem ismerje az érzéseimet. Nem akartam, hogy a körülöttem élő emberek rájöjjenek a gyengéimre. Hiszen éppen azon dolgozik ez a virág, hogy a külső és a belső egyensúlyt megtalálja az, aki szedi. 

Mivel a virágkeverék hatására lelkileg teljesen kijött a belső feszültségem ezért egyre mélyebb érzelmi állapotba kerültem. Már nem tudtam titkolni a lelkiállapotomat, amit az előtt simán meg tudtam tenni azzal, hogy nevettem a negatív érzéseimen is fájdalmamban. 

Az igaz, hogy a megfelelő virágkeveréket kaptam, de sem az orvos, aki felírta nekem a virágkeveréket, és a tanár sem mondta, hogy a Bach-virágterápia is működhet úgy mint a Homeopátia, hogy először rosszabbodik az állapot, és utána javul.
Meg is kérdeztük az oktatót, mit kell tenni, amikor a kliens túlreagálja a virágokat. Ő elmondta, és onnantól kezdve ez nem volt probléma.

Hogyan állj fel a padlóról, és maradj talpon?